Magazin 27.02.2016.

Ako ga Amerikanci ispale, Rusi su mislili na njega: Žene poklanjale srebro da Dikapriju naprave Oskara

ČITANJE: 1 minuta
dikaprio
Sibirski obožavaoci Leonarda Dikaprija, u iščekivanju holivudske dodjele Oskara i nagrade za ulogu u njegovom najnovijem filmu “Povratnik”, pripremili su za svog omiljenog glumca simboličnu srebrnu statuu Oskara tešku kilogram i po.

– Naša nagrada je spremna- rekla je danas Tatjana Jegorova, jedan od organizatora dodjele nagrade.

Kako je navela, organizatori su poslali pismo fondaciji Leonarda Dikaprija kako bi pronašli način da predaju svog Oskara glumcu i sada čekaju odgovor.

Organizatori su ranije izrazili nadu da će nagradu predati uz pomoć Rusa koji žive u SAD.

Više od 140 žena iz Jakutska dale su svoj srebrni nakit da se istopi kako bi se napravio “Oskar za Lea”, na kojem su gradski vajari i draguljari radili više od dvije nedjelje.

– Cijenimo to što je Dikaprio posvetio Zlatni globus koji je dobio za najbolju mušku ulogu starosjedelačkim narodima- kaže Jegorova.

Ovogodišnja svečana dodjela Oskara biće održana u Los Anđelesu sutra, a Dikaprio je jedan od kandidata za pravog Oskara za ulogu u ostvarenju “Povratnik”, koji je u vrhu liste sa 12 nominacija uključujući one za najbolju fotografiju i najboljeg glumca.

U redu sa Dikaprijom na Oskara čekaju i Majkl Fasbender za ulogu u američkoj biografskoj drami “Stiv Džobs”, Edi Redmejn za glavnu ulogu u britanskoj drami “Danska devojka”, Met Dejmon za ulogu u američkom naučno-fantastičnom filmu “Marsovac” i Brajan Li Krenston za ulogu u američkom biografskom ostvarenju “Trambo”, navodi ruska agencija.

(B92)