Magazin 12.01.2023.

Album banjalučkog repera jedan od najslušanijih na svijetu

ČITANJE: 1 minuta

Mladi banjalučki reper, Đorđe Čarkić publici poznat kao Klinac, konačno je izbacio novi album, kojim je već nakon nekoliko dana postigao veliki uspjeh i postao jedan od najslušanijih materijala na svijetu.

Jedna od najpoznatijih striming platformi na svijetu “Spotify“, redovno objavljuje na svom Instagram profilu statističke podatke o slušanosti određenih pjesama i albuma.

Tako su sada objavili top 10 najslušanijih albuma na svjetskom nivou u posljednjih nekoliko dana, a Klinac se našao na toj listi.

Naime, njegov album “Borba“, ispod kojeg se potpisao kao Đorđe, po svom pravom imenu, a ne umjetničkom, našao se na šestom mjestu ove liste, što je zaista ogroman uspjeh.

Klinac je još prošle godine najavio nove numere, a njegovi fanovi su od tada željno iščekivali da ih objavi.

Na albumu “Borba“ nalazi se 11 pjesama, prenosi “Nova”.

Inače, iako je veoma mlad i ima tek 22 godine, Klinac je do sada izbacio jedan EP i tri albuma, a svaki od njih prošao je veoma dobro.

Svoj prvi EP “Pre noći“ objavio je 2018. godine u produkciji “Basiviti digital“, a poslije godinu dana i debitantski album “U noći“.

Muziku, tekstove, produkciju, Klinac sve radi sam za razliku od većine njegovih kolega.

O njegovom privatnom životu malo toga se zna. Kažu da Klinac nikada nije dao nijedan video intervju iako su razgovor sa njim željele da snime mnoge medijske kuće. O njemu pišu tabloidi, puni naslovne strane, a da nikada ne kaže ni jednu jedinu riječ.

Iako je rođen u Beogradu, odrastao je u banjalučkom naselju Starčevica u Republici Srpskoj. Njegovi roditelji su se bavili muzikom, pa je bilo sasvim logično da i on krene tim putem.