Magazin 20.10.2016.

Ansambl NPRS odlazi na turneju u Francusku

ČITANJE: 1 minuta

Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom „Časovi u kojima ništa nismo znali jedni o drugima“ koja je rađena po tekstu Petra Handkea, a u režiji Mladena Materića, odlazi na desetodnevnu turneju u Francusku, tokom koje će odigrati pet predstava u pozorištima „GARON“ u Tuluzu i „SENAR“ u Senaru.

Ovo su inače partnerska pozorišta sa pozorištima „TETOVIRANO POZORIŠTE“ iz Tuluza i „LA VILET“ iz Pariza, i sva ova pozorišta su učestvovala u koprodukciji predstave zajedno sa Narodnim pozorištem RS.

Vrlo je važno spomenuti da je u junu 2016. godine, predstava „Časovi u kojima ništa nismo znali jedni o drugima“ dva puta igrala pred publikom u „MADLENIANUM-u“ u Beogradu, te da je naišla na jako dobar prijem publike i ljudi iz pozorišnih krugova. Izašle su dvije odlične kritike; u Novostima autor kritike je g-đa Dragana Bošković, i u Politici kritika čiji je autor g-đica Ana Tasić.

“Ovo gostovanje je veliki iskorak za Narodno pozorište Republike Srpske, veliki je iskorak za kulturu i umjetnost Republike Srpske i mi se nadamo da ćemo biti dostojan predstavnik naše zemlje u evropskoj kulturnoj prestonici”, navodi se u saopštenju NPRS.

Za kraj svakako treba napomenuti da je predstava na repertoaru NPRS u utorak 25. oktobra sa početkom u 20.00 časova.

(Banjaluka.com)