Magazin 14.12.2018.

„BANJA LUKA TE ZOVE“ Novogodišnji program predstavljen i u Beogradu

ČITANJE: 3 minute

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić pozvao je danas Beograđane da predstojeće novogodišnje praznike provedu u Banjoj Luci, ističući da će naš grad imati jedan od najsadržajnijih programa u gradovima regiona.

Tokom današnje promocije u Beogradu, Radojičić je ukazao da je grad Banja Luka, u saradnji sa sponzorima, pripremio izuzetno sadržajan program za novogodišnje praznike, čija će kruna biti trodnevni koncerti na kojem će nastupiti: Haris Džinović, Željko Samardžić, Nikola Rokvić i Željko Joksimović.

– Već treću godinu zaredom, organizujemo novogodišnje koncerte, u namjeri da postanemo regionalni centar kulture i turizma za vrijeme praznika. Smatramo da imamo najbolji program u regionu, uz četiri regionalno poznata izvođača koji će zabavljati Banjalučane i naše goste iz cijelog regiona – rekao je Radojičić.

On je dodao da turistička statistika ukazuje da najveći broj turista u Banju Luku dolazi iz Slovenije, Srbije i Hrvatske i da se zbog toga banjalučki program snažno promoviše u zemljama regiona, uključujući ovakve promocije ali i druge vrste oglašavanja.

On je dodao da očekuju da će grad biti pun za predstojeće praznike i da na to ukazuje i činjenica da je već sada jako teško naći slobodne krevete u ovom periodu.

Predjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kazao je da Banja Luka i Beograd zajednički pokušavaju da od oba grada naprave što primamljivija turistička odredišta.

– Naša namjera je da Banja Luka i Beograd imaju zajednički turistički nastup na trećim tržištima kako bi privukli što veći broj turista iz regiona, ali i drugih evropskih zemalja – rekao je Nikodijević i pozvao Beograđane da novogodišnje praznike provedu u Banjoj Luci, ukoliko neće ostajati u svom gradu. On je dodao da je Banja Luka za Beograđane, iz brojnih razloga, najidealnija novogodišnja destinacija.

Haris Džinović, koji će trodnevne koncerte otvoriti svoj nastupom 30. decembra, izrazio je nadu da će predstojeći koncert biti barem podjednako uspješan kao, njegovi raniji izuzeteno posjećeni nastupi u našem gradu.

– Moj repertoar će biti tradicionalan, uz poneko muzičko iznenađenje za sve naše posjetioce. Nadam se da će nastup biti jednako dobar kao i ranije. Banjalučani znaju jako dobro da se vesele i nadam se da će štimung biti na nivou – naveo je Džinović.

Željko Samardžić, koji će Banjalučane i sve goste uvesti u novu, 2019. godinu, rekao je da se raduje predstojećem nastupu u Banjoj Luci, pogotovo to ga za naš grad vežu izuzetno prijatne uspomene.

– Banja Luka je za mene po mogo čemu posebna i draga, pogotovo što sam u ovom gradu imao svoj prvi nastup i to davne 1973. godine, kad sam na tadašnjem festivalu „Prvi aplauz“ otpjevao jednu divnu pjesmu „Moja je Marija malo drugačija“…Između mene i Banje Luke postoji jedna posebna veza, a mogu da obećam da će biti mnogo energije i siguran sam da ćemo uživati zajedno sa mojim predivnim kolegom Nikolom Rokvićem – rekao je Samardžić.

Organizaciju novogodišnjeg progama podržali su sponzori, i to zlatni sponzori m:tel i Elta kabel, srebreni Koka Kola i Nektar, te bronzani Komercijalna banka, NLB, Centrum, Petrol i drugi prijatelji sa kojima Grad pregovara.

Radojičić: Koncerti će biti na adekvatnoj lokaciji

Gradonačelnik Radojičić izjavio je da, pored Trga Krajine, razmatraju i druge lokacije za predstojeće novogodišnje koncerte.

– Novogodišnji koncerti su se tradicionalno održavali na Trgu Krajine, što ne znači da će tako biti i ove godine. Razmatramo i druge lokacije zbog primjedbi jednog broja građana. Želimo da se svi osjećaju ugodno za novogodišnje praznike pogotovo što to nije vrijeme za bilo kakve konfrontacije i svađe. Želimo da to bude jedan lijep događaj i da svi koji posjete koncerte ponesu lijepe uspomene iz našeg grada, a vjerujem da će koncerti biti održani na adekvatnoj lokaciji i da će svi biti zadovoljni sa time – rekao je Radojičić.