„BANJA LUKA TE ZOVE“ Novogodišnji program predstavljen i u Beogradu

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić pozvao je danas Beograđane da predstojeće novogodišnje praznike provedu u Banjoj Luci, ističući da će naš grad imati jedan od najsadržajnijih programa u gradovima regiona.

Tokom današnje promocije u Beogradu, Radojičić je ukazao da je grad Banja Luka, u saradnji sa sponzorima, pripremio izuzetno sadržajan program za novogodišnje praznike, čija će kruna biti trodnevni koncerti na kojem će nastupiti: Haris Džinović, Željko Samardžić, Nikola Rokvić i Željko Joksimović.

– Već treću godinu zaredom, organizujemo novogodišnje koncerte, u namjeri da postanemo regionalni centar kulture i turizma za vrijeme praznika. Smatramo da imamo najbolji program u regionu, uz četiri regionalno poznata izvođača koji će zabavljati Banjalučane i naše goste iz cijelog regiona – rekao je Radojičić.

On je dodao da turistička statistika ukazuje da najveći broj turista u Banju Luku dolazi iz Slovenije, Srbije i Hrvatske i da se zbog toga banjalučki program snažno promoviše u zemljama regiona, uključujući ovakve promocije ali i druge vrste oglašavanja.

On je dodao da očekuju da će grad biti pun za predstojeće praznike i da na to ukazuje i činjenica da je već sada jako teško naći slobodne krevete u ovom periodu.

Predjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kazao je da Banja Luka i Beograd zajednički pokušavaju da od oba grada naprave što primamljivija turistička odredišta.

– Naša namjera je da Banja Luka i Beograd imaju zajednički turistički nastup na trećim tržištima kako bi privukli što veći broj turista iz regiona, ali i drugih evropskih zemalja – rekao je Nikodijević i pozvao Beograđane da novogodišnje praznike provedu u Banjoj Luci, ukoliko neće ostajati u svom gradu. On je dodao da je Banja Luka za Beograđane, iz brojnih razloga, najidealnija novogodišnja destinacija.

Haris Džinović, koji će trodnevne koncerte otvoriti svoj nastupom 30. decembra, izrazio je nadu da će predstojeći koncert biti barem podjednako uspješan kao, njegovi raniji izuzeteno posjećeni nastupi u našem gradu.

– Moj repertoar će biti tradicionalan, uz poneko muzičko iznenađenje za sve naše posjetioce. Nadam se da će nastup biti jednako dobar kao i ranije. Banjalučani znaju jako dobro da se vesele i nadam se da će štimung biti na nivou – naveo je Džinović.

Željko Samardžić, koji će Banjalučane i sve goste uvesti u novu, 2019. godinu, rekao je da se raduje predstojećem nastupu u Banjoj Luci, pogotovo to ga za naš grad vežu izuzetno prijatne uspomene.

– Banja Luka je za mene po mogo čemu posebna i draga, pogotovo što sam u ovom gradu imao svoj prvi nastup i to davne 1973. godine, kad sam na tadašnjem festivalu „Prvi aplauz“ otpjevao jednu divnu pjesmu „Moja je Marija malo drugačija“…Između mene i Banje Luke postoji jedna posebna veza, a mogu da obećam da će biti mnogo energije i siguran sam da ćemo uživati zajedno sa mojim predivnim kolegom Nikolom Rokvićem – rekao je Samardžić.

Organizaciju novogodišnjeg progama podržali su sponzori, i to zlatni sponzori m:tel i Elta kabel, srebreni Koka Kola i Nektar, te bronzani Komercijalna banka, NLB, Centrum, Petrol i drugi prijatelji sa kojima Grad pregovara.

Radojičić: Koncerti će biti na adekvatnoj lokaciji

Gradonačelnik Radojičić izjavio je da, pored Trga Krajine, razmatraju i druge lokacije za predstojeće novogodišnje koncerte.

– Novogodišnji koncerti su se tradicionalno održavali na Trgu Krajine, što ne znači da će tako biti i ove godine. Razmatramo i druge lokacije zbog primjedbi jednog broja građana. Želimo da se svi osjećaju ugodno za novogodišnje praznike pogotovo što to nije vrijeme za bilo kakve konfrontacije i svađe. Želimo da to bude jedan lijep događaj i da svi koji posjete koncerte ponesu lijepe uspomene iz našeg grada, a vjerujem da će koncerti biti održani na adekvatnoj lokaciji i da će svi biti zadovoljni sa time – rekao je Radojičić.

REZULTATI VJEŠTAČENJA: Piralena u “Incelu” ima i do 2.800 puta više od dozvoljenog

Pojedini dijelovi zemljišta u “Incelu” u Banjaluci imaju 2.800 puta više kancerogenog ulja piralen u sebi nego što je dozvoljeno, ekskluzivno otkrivaju izvori Srpskainfo.  Srpskainfo je imao uvid u prvo vještačenje koje je obavljeno u “Incelu”, a koje je zabrinulo stručnjake. – Rezultati su doslovno užasni. Na pojedinim mjestima je bilo tolika koncentracija piralena, da

LAZAREVO ČEKA DOLAZAK MAŠINA Širi se mreža kružnih raskrsnica po gradu

Projekti izgradnje tri kružna toka na staroj “gradiškoj cesti” biće završeni za desetak dana i dostavljeni “Putevima RS”, koji treba da finansiraju radove, najavili su iz Gradske uprave. Najveći kružni tok planiran je na izuzetno frekventnoj raskrsnici na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljić, što vozači godinama priželjkuju. U

Direktor Poreske uprave RS učestvovao na prestižnom Samitu u Bečićima

Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske, učestvovao je danas na panelu „Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije“, u okviru osmog po redu „Samita guvernera, ministara finansija i direktora poreskih uprava regiona“, koji je održan od 13. do 15. juna u Bečićima u Crnoj Gori. Pored Maričića, učesnici ovog panela bili su i

ŠESTI SABOR SNSD-a Dodik: Cilj – razvoj Srpske i očuvanje mira

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Laktašima da je politika stranke koju predvodi zasnovana na stabilizaciji, jačanju i razvoju Republike Srpske, a da je glavni cilj očuvanje mira. “SNSD je opredijeljen za politiku širenja saveza za Republiku Srpsku i danas smo za ovo dobili podršku. Sve naše aktivnosti biće u skladu sa ciljevima

NA KRUNIĆEVOM SPISKU 21 IGRAČ Fudbaleri Borca počeli pripreme

Fudbaleri Borca počeli su pripreme za predstojeću sezonu u kojoj će se takmičiti u Premijer ligi BiH. Na spisku trenera Branislava Krunića se nalazi 21 fudbaler, a timu je priključeno i šest juniora. Prvi trening sa ekipom odradio je i fudbaler iz Malija Dieudone Gbakale, koji je prošao ljekarske preglede i ima priliku da dokaže

Banjalučki gimnazijalci obilježili četiri decenije mature

Kada je Momčilo Bajagić Bajaga napisao pjesmu “Moji drugovi” kao da je mislio na generaciju banjalučkih gimnazijalaca, koji su 1979. napustili školske klupe i kao biseri se rasuli po cijelom svijetu. Od njih 381, koliko ih je maturiralo krajem osme decenije prošlog vijeka, polovina je u subotu, 8. juna, ponovo sjela u klupe, prisjetila se