Magazin 13.01.2017.

Banjalučani dočekuju Novu godinu uz koncert Gradskog tamburaškog orkestra

ČITANJE: 1 minuta

Gradski tamburaški orkestar osnovan je prije gotovo 16 godina i od tada predstavlja nosioca tamburaške muzike, ne samo u Banjaluci, nego u cijeloj Republici Srpskoj.

Svojim radom ovaj orkestar doprinosi očuvanju tradiocionalne tamburaške muzike od zaborava i njenom uspješnom prezentovanju, kako u zemlji tako i u regionu i inostranstvu.

Pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića, Gradski tamburaški orkestar je i u prethodnoj godini opravdao povjerenje kako domaće, tako i publike u Grčkoj, Makedoniji i zemljama iz regiona.

Prema njegovim riječima, iza Gradskog tamburaškog orkestra je izuzetno uspješna godina, sa brojnim nastupima.

-Trenutno se pripremamo za naš Novogodišnji  gala koncert, a još u decembru prošle godine započeli smo i snimanje našeg prvog albuma čija će promocija biti na proljeće u Banjaluci, rekao je Mirić.

Nakon koncerta koji nas očekuje na platou hrama Hrista spasitelja večeras, 13. januara u 19 časova, tradicionalni Novogodišnji gala koncert Gradskog tamburaškog orkestra pod nazivom „Pjesme koje smo nekad rado pjevali” će se održati u ponedjeljak, 16. januara, u 20 časova u Banskom dvoru.

gto

Zbog velike zainteresovanosti ljubitelja tamburice, dan kasnije će biti održana repriza koncerta (17. januar, u 20 časova).

Ulaznice koje su koštale pet maraka su već rasprodate, a sav prihod od prodaje karata ide u školu tambure.

(Banjaluka.net)