Magazin 25.07.2016.

Banjalučanin Radovan Ivanović (13) sa putovanja donosi najčešće medalje

ČITANJE: 1 minuta

Trinaestogodišnji Radovan Ivanović harmonikom osvaja svijet. Mladi Banjalučanin sanja da će jednog dana nastupiti sa svjetskim zvijezdama klasične muzike, poput Šiškina i Škljarova.

Umijeće, skromnost, šarm, te tri riječi opisuju malog harmonikaša sa velikim talentom. Sa rukama punim muzike, ovaj dječak vješto korača ka ostvarenju svojih snova.

– Planiram da se pojavim na mnogim međunarodnim i svjetskim takmičenjima, da uspješno završim srednju Muzičku školu, akademiju, da jednog dana postanem vrhunski profesor harmonikaš i da jednog dana obavljam svoj posao kako treba – kaže Radovan.

Ljubav prema harmonici ovog dječaka čini jedinstvenim, a nevjerovatan trud – uspješnim. Sa harmonikom obilazi svijet, a sa putovanja najčešće donosi medalje. Tako je bilo i nedavno, kada je u Njemačkoj bio na bod od titule najboljeg harmonikaša svijeta.

– To je bilo veliko iskustvo, na tom svjetskom takmičenju sam zauzeo visoko drugo mjesto. Kina je zauzela prvo sa veoma malom bod razlikom – napominje ovaj talentovani dječak.

radovan ivanovic2

Rad, trud, odricanja i beskrajna podrška porodice i prijatelja, na to se oslanja ovaj trinaestogodišnjak.

– Primijetio sam da on pomalo ima afinitet prema harmonici, kupio sam mu najmanju, on se “zakačio” i tako je krenulo – govori Radovanov otac, Bogdan, dok majka Biljana s ponosom ističe: “Stvarno je ponos, ne samo za našu familiju, nego i za krug ljudi oko nas”.

I brat Dragan ponosno govori: “Svako može poželjeti da ima ovakvog brata”.

Malog Radovana ostavili smo u društvu najbližih da zajedno kuju velike planove i žive muziku, kao i do sada.

(RTRS)