Magazin 25.04.2017.

Banjalučanka spojila (ne)spojivo: Za klavirom nježni virtuoz, u teretani snažna lavica

ČITANJE: 3 minute

Za klavirom je romantična, u teretani snažna, na motoru – neustrašiva. Banjalučanka Maja Regodić uspjela je da spoji muziku, fitnes i brzu vožnju u savršen izvor pozitivne energije i vedrog raspoloženja kojim plijeni pažnju gdje god da se pojavi.

Podrška i vječita inspiracija su joj ćerke Katarina (8) i Ksenija (6) i suprug Milan. Za Maju je smisao života oduvijek bio u umjetnosti i kretanju.Upravo ta premisa je bila razlog što je od malena išla u dvije osnovne škole “običnu” i muzičku, završila dvije srednje banjalučku Gimnaziju i Srednju muzičku školu, te bila prvak na svim republičkim i tada saveznim takmičenjima muzičkih škola.

Završila je Akademiju umjetnosti u Banjaluci – odsjek za klavir u roku, s prosjekom devet. Magistrirala je u 25 godini.

Skoro deset godina radi na Akademiji umjetnosti kao viši umjetnički saradnik, ali i kao fitnes trener.

– Paralelno sa umjetničkim životom, redovno sam bila član najboljih banjalučkih teretana. Dobro sam shvatala principe na kojima funkcioniše naše tijelo. Iz dana u dan predano i odgovorno sam istraživala literaturu, a kasnije sve pretvarala u praksu. Naučila sam anatomiju tijela, koji mišići se staraju za koji pokret, koji zalogaj će gdje da se plasira, koji je najučinkovitiji trening, kako stalno da osjećam euforiju, sreću i energiju – priča za “EuroBlic” Maja.

Njeno uvijek dobro raspoloženje počela je da primjećuje okolina, pa su je djevojke i momci sve češće pitali za savjete u vezi vježbanja i ishrane.

– Tako sam u večernjim satima počela da vodim svoj prvi fitnes klub u u Laktašima. Dala sam mu ime “Tutta Forza” što znači punom parom – dodaje Maja.

Danas uspješno radi u tri kluba u Banjaluci, Trnu i Laktašima i ima preko dvjesto članova.

– Ja sam kao dobra vila, jer ljudima preko muzike i fitnesa poklanjam sreću i zadovoljstvo – ističe ova svestrana Banjalučanka.

Na pitanje kako je spojila dvije dijametralno suprotne stvari – klavir i tegove, odgovor je – disciplina, vježba, predanost i ljubav.

–  Klavir sviram u sredini dana, kad sam na fakultetu sa studentima i kolegama profesorima ili u kasnim noćnim časovima. Odnedavno rekreativno trčim sa sjajnim atletičarima atletskog kluba “Banjaluka”, tako da na kraju sedmice imam najmanje 12 vlastitih treninga. Subotom uvijek odmaram – kaže Maja.

Među prvima je polagala ispit za međunarodnu licencu i zavedena je i u evropskom registru fitnes trenera i savjetnika za ishranu, što znači da može kao trener raditi u bilo kojoj evropskoj državi.

– U slobodno vrijeme suprug i ja vozimo motore. Već deset godina svaki dan pijemo kafu u isto vrijeme. Ako ste se zapitali kako sve stižem, treba da znate da nerijetko spavam pet, šest sati, serije, dnevnike, političke magazine prezirem, televizor ne gledam uopšte. Dobre filmove pratim u kinu. Nađe se i vremena da s ljubavlju pročitam i dobru knjigu – otkriva nam Maja.

Magični troguao za savršeno tijelo

Pravilno i redovno vježbanje, izbalansirana ishrana i planiran odmor čine magični trougao za zdrav život i savršeno tijelo kaže Maja.

– Moji treninzi su za one koji žele da žive zdravim životom, istope masne naslage, definišu tijelo i poprave kondiciju i energiju – ističe Maja koja je mnogim Banjalučankama pomogla da oblikuju savršeno tijelo.

(EuroBlic)