Magazin 20.09.2016.

“Banjalučanke muškarcu pomute razum na prvi pogled”

ČITANJE: 3 minute

Na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža – Fejsbuk, juče je objavljen zanimljiv status. Naime, “na udaru” osobe koja je pisala objavu našle su se djevojke iz Cazina.

Autor riječi smatra da su Cazinjanke umišljene princeze koje nisu otišle dalje od grada u kome su rođene, te da se zbog toga ponašaju tako kako se ponašaju. Uporedio ih je sa drugim djevojkama iz BiH, na prvom mjestu sa Banjalučankama, za koje smatra da “muškarcima na prvi pogled pomute razum”.

– E ovako, imam jedno pitanje za djevojke iz Cazina. Ne za djevojke iz Bihaća, Krupe, Sane, iako je to sve isti mentalitet, manje-više, ali eto, kažem iz Cazina pošto živim tu. Ovako, cure da li ste vi ikad otišle dalje od Cazina, na primjer, u Banjaluku, Zagreb, Beograd, Sarajevo?

Eto, navodim ove manje metropole, nema potrebe za nekim najvećima. Pa, ako ste bile da li ste vidjele prave cure, odnosno žene? Žene – cure koje sam ja vidio, koje muškarcu prosto razum pomute, u koje se zaljubiš nakon prvog pogleda, u sasvim običnim ulicama, naiđeš na djevojke koje mogu bit modeli, misice.

A, zašto ovo govorim? Pa zato što cure iz Cazina, vi upravo mislite da ste sve ovo, ali niste, niste. A isto tako, ja kažem da vi i niste bile u tim gradovima, jer da ste bile ne bi mislile da ste najljepše, najzgodnije. Budimo iskreni, ovo su mala mjesta, ovdje ne možeš, kada izađeš u grad vidjeti 50 cura, da se okrećeš za njima. U Cazin izlazim godinama i okrenem se za jednom ili 2, maksimalno 3 cure, ali i to u jeku sezone, odnosno ljeta. Ovdje ima svega par cura koje se mogu na prste prebrojati da su dobre fizičkim izgledom.

Ali, te iste, u ovim sredinama, što sam naveo bile bi prosječne, možda čak i ispod prosjeka. Tamo vas niko ne bi uzdizao i primjećivao, pa bi onda možda shvatile ko ste i šta ste zapravo. Ali, ne krivim toliko cure. Ima tu i krivice ovih većinskih momaka koji se javljaju svakoj curi. Tako se djevojci od metar i 50 visine i 15 kilograma viška javi se tamo nekih 50 muškaraca. Ako je cura malo bolja javi joj se i po 100, čak i više momaka, čobančića. Zato one jadnice misle da su princeze, dižu sebi neki rejting, “ja ću ovog, neću onog”. Nećeš ti sestro ništa, jer mnoge od vas očukuju princa na bijelom konju, a na kraju dobijete samo konja.

Uopšteno, ovaj konj važi za sve žene. Tako da, drage cure, shvatite da od tih snova pustih, a i američkih filmova i sapunica koje ste gledale nema ništa. To je samo maska, šminka koje mnoge od vas koriste i previše.

Pomirite se sa svojom realnošću, okrenite se normalnom životu, kanite se materijalizma, interesa, jer vjerujte mi, tako ćete bolje proći u životu – piše u ovom Fejsbuk status, koji se izazvao lavinu, uglavnom negativnih komentara.

Njegovu objavu prokomentarisale su mnoge djevojke, ali i muškarcu. Autoru ovih riječi poručuju da u “Cazinu ima umišljenih, ali mnogo više onih drugih, lijepih i kulturnih djevojaka. Savjetuju mu da više vodi računa o svome, nego o životima drugih ljudi – djevojaka. Osim toga, poručuju mu prvo savlada gramatiku, pa tek onda da piše.

(blic.rs)