Magazin 14.09.2016.

Banjalučka publika voli filmove s Tomom Henksom

ČITANJE: 2 minute

Holivudsko ostvarenje “Sully” zauzelo je prvo mjesto američkog boks ofisa kao najgledaniji film u septembru.

Baziran je na stvarnim iskustvima kapetana Česlija Salija Salenbergera. A govori o nevjerovatnoj priči iz 2009. godine, kada je pilot uspio sigurno spustiti avion na rijeku Hadson u Njujorku nakon sudara s pticama. Žrtava u tom incidentu nije bilo.

Pilota u filmu glumi holivudski glumac Tom Henks, a režiser je Klint Istvud.

Istinita priča o nevjerovatnom podvigu pilota Česlija Salija Salenbergera, koji je avion sa 155 putnika i članova posade spustio na rijeku Hudson i tako im spasio živote, jedna je od onih nevjerovatnih avantura, a u rukama starog znalca kakav je Klint Istvud i sa veličinom poput Toma Henksa u glavnoj ulozi, nije čudno da ga publika želi pogledati. Uz vrlo dobre ocjene i kritike, “Sully” bi se na listi mogao zadržati jako dugo.

Marina Popović, portparol banjalučkog multipleksa “Palas”, ističe da je film već drugu nedjelju na repertoaru i da bilježi dobru posjetu publike.

“Film ‘Sully’ će biti na repertoaru dok za njega postoji interesovanje. Ovo je druga sedmica emitovanja i možemo reći da je posjeta odlična”, istakla je Popovićeva.

Dodala je da banjalučka publika rado gleda filmove u kojima je Tom Henks u glavnoj ulozi.

“Publika koja gleda ovaj film je mješovita, ali moramo da istaknemo da uglavnom stariji građani dolaze, jer je ovo kvalitetna filmska drama”, naglasila je Popovićeva.

Pored banjalučkog multipleksa “Palas”, ostvarenje “Sully” bilježi značajnu posjetu i u sarajevskom “Cinema City” bioskopu, gdje trenutno iga u dva termina pod nazivom “Čudo s Hadsona”.

Klint Istvud za režiserskom palicom je s novim filmom debitovao sa zaradom od 35,6 miliona dolara, što je bilo dovoljno za prvo mjesto na boks ofisu za septembar. Na drugom mjestu je još jedan debitant, film “When The Bough Breaks”, koji je zaradio 14,9 miliona dolara.

Na treće mjesto je pao film “Don't Breathe”, koji je od prodaje ulaznica sakupio 7,9 miliona dolara. Četvrto mjesto je pripalo filmu “Suicide Squad” sa 5,7 miliona dolara, a peto filmu “The Wild Life” sa zarađenih 3,3 miliona dolara.

(nezavisne.com)