Magazin 07.07.2016.

”Banjalučke pjesme” Damira Imamovića u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Solo koncert i “SevdahLab” Damira Imamovića, pod radnim nazivom “Banjalučke pjesme” održaće se u Banjalučkom socijalnom centru (BASOC) (Ulica Mirka Kovačevića 4), u subotu i nedjelju, 9. i 10. jula.

Koncert Damira Imamovića održaće se u subotu 9. jula, s početkom u 20.30h. Koncert je besplatan sa predloženim prilogom od 10KM koja ide za društveno-humanitarne aktivnosti BASOC-a.

“SevdahLab” Damira Imamovića-putujuća laboratorija sevdaha pod radnim nazivom “Banjalučke pjesme” u Banjalučkom socijalnom centru (BASOC), održaće se u nedjelju, 10. jula u dvije sesije od 11-14h i od 17-19h (prijave se vrše unaprijed i cijena za obe sesije je 10KM a sav novac biće prilog za BASOC) .

Za dodatne informacije možete kontaktirati Dražena Crnomata ([email protected]) ili Danijelu Majstorović ([email protected]).

Koncert i sevdah lab podržali su Banjalučki socijalni centar (BASOC), Mreža za izgradnju mira i Oštra Nula.

Poznati sarajevski sevdah majstor, Damir Imamović, nakon osam godina dolazi u Banjaluku i tom prilikom će održati benefit koncert za prikupljanje sredstava za Banjalučki socijalni centar (BASOC) koji se bavi politikama i kulturom sjećanja, radničkim pitanjima i socijalnom pravdom i feminizmom kolektivizirajući krize i borbe kroz kritički angažman i politiku jednakosti za sve na evropskoj perfieriji.

Solo repertoar Damir gradi neprestanim nastupima na najrazličitijim svjetskim pozornicama: sarajevskom BKC-u, beogradskom Kolarcu, washingtonskom Kennedy Centru, čikaškoj The Old Town School of Folk Music, i dr. U banjalučkom Banskom dvoru, Damir je nastupio 5.12. 2008. a u međuvremenu su nastali almubi poput “Svrzine kuće” (iTM, 2011.) te dva albuma mnogo hvaljenog Sevdah Takhta Damira Imamovića, sa kojim Imamović nastupa od 2012. godine zajedno sa Ivanom Mihajlovićem (el. bass) i Nenadom Kovačićem (perkusije).

Sevdah Damira Imamovića zasniva se na strastvenim istraživanjima tradicionalne muzike BiH. Susrećući se s majstorima sevdaha, muzičarima, pjevačima i autorima ove umjetničke forme, Imamović neprestano proširuje svoj repertoar i svojim interpretacijama stvara jedan poseban stil savremenog sevdaha. Njegova zanatska strana urodila je projektom po imenu «SevdahLab» – putujućom laboratorijom sevdaha u kojoj Damir izlaže istoriju i estetiku ove tradicionalne umjetnosti.

(damirimamovic.com)