Magazin 27.04.2017.

Banjalučki glumci u Srebrenici izveli predstavu Put u liliput

ČITANJE: 1 minuta

U okviru manifestacije “Dani pozorišta” u Srebrenici nastupili su glumci banjalučkog Pozorišta mladih “DIS” sa predstavom “Put u Liliput”.

Predstava je urađena po knjizi “Guliverova putovanja” Džonatana Svifta i izvodi se od 2014. godine.
Reditelj Ognjen Bogdanović osavremenio je i prilagodio radnju današnjem vremenu i mentalitetu građana koji žive na prostoru bivše Jugoslavije.

Mladi glumci skrenuli su pažnju na probleme koji se dešavaju kao posljedica mržnje, a to su ratovi, zatim na društvene mitove i bolesti modernog doba koji su takođe posljedica određenih propusta i društvenih poremećaja.

Predstava je izvedena sinoć u sali Kulturnog centra pred malim brojem gledalaca, čije je ponašanje bilo nepristojno i nedopustivo za ovakav događaj.

Manifestacija “Dani pozorišta” u ovom mjestu počela je 28. marta, a u planu je da se izvodi po jedna predstava mjesečno do oktobra ove godine.

Naredna predstava “Maša i medo” biće na programu 30. maja, dok će komad “Državni lopov”, biti izveden 12. juna.

Predstava “Ožalošćena porodica” na programu je 20. septembra, a posljednje pozorišno predstavljanje u okviru ove manifestacije “Đavolja posla” planirano je za 1. oktobar.

Organizatori manifestacije su Kulturni centar i Omladinski savjet Srebrenica uz podršku opštine i privatnih firmi.

“Dani pozorišta” se organizuju radi obogaćivanja kulturne ponude i sadržaja u ovom mjestu, a ulaz za sve predstave je besplatan.

(Glas Srpske)