Magazin 05.06.2017.

Banjalučki “My Last Suicide” objavio svoj prvi album “Mission F.U.B.A.R”

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki melodic death metal bend “My Last Suicide” objavio je svoj prvi album pod nazivom “Mission F.U.B.A.R”, a ovo studijsko izdanje donosi sa svakom pjesmom nove priče raznih životnih tema.

“Novi album donosi nešto sasvim novo.  Za razliku od prošlih singl izdanja, sada smo se potrudili da to sve zvuči svjetski, jer želimo da pokupimo simpatije gdje god je ovaj pravac muzike razvijen”, istakao je Aleksandar Zrnić, bubnjar ovog muzičkog sastava.

Zrnić dodaje da je svaka pjesma na novom albumu posebna na svoj način te da će svaki slušalac pronaći nešto što leži njegovom uhu.

“Na albumu se nalazi osam pjesma, i to je nekih 45 minuta materijala. Album smo snimali desetak dana u studiju ‘Cirith Ungol’ kod producenta Dražena Kecmana”, naglasio je on.

Dodaje da proces snimanja nije bio naporan za ovaj banjalučki bend i da su se tokom boravka u studiju najviše zabavljali.

“Mi to shvatamo kao jedno novo iskustvo, od samog odlaska na snimanje, gdje smo bili zagrijani da uradimo svoj posao što je bolje moguće, do povratka našim kućama sa osmijehom na licu jer smo bili zadovoljni urađenim”, kazao je Zrnić.

Frontmen benda i pjevač Dragan Golubović Marić dodaje da je tematika prvog albuma prikaz svega što bend ima da kaže kroz muziku, a ne samo kroz tekstove.

“Album otkriva to da se nismo željeli ograničavati. Nezaobilazne su teme o buntu, otporu, religiji, mitoligiji, naravno i o dvoje u ljubavi, ali sve to kroz jedan poetički način pisanja, jer smo, kada je već u pitanju prvi album, željeli prikazati poglede svih članova benda i tako naravno pokazati da smo jedno”, naglasio je Golubović Marić.

Dodaje da slika današnje alternativne muzičke scene ne izgleda dobro i da je album prvenac zapravo proizvod iz ljubavi.

Bubnjar Aleksandar Zrnić ističe da postoji i nekoliko ideja za video-spotove koji će pratiti novi album i da će planovi za snimanje biti uskoro objavljeni.

“Planiramo da sada po završetku albuma krenemo u neku manju turneju koja će biti svojevrsna promocija novog studijskog izdanja”, naglasio je on.

Dodaje da je bendu velika želja da se okuša i na teritoriji zapadne Evrope gdje ovaj muzički pravac ima veliki broj poštovalaca.

Album “Mission F.U.B.A.R” zainteresovani obožavaci mogu naručiti putem Facebook stranice benda “My Last Suicide” po cijeni od 10 KM. Bend pored pjevača Golubović Marića i bubnjara Zrnića čine i gitaristi Gojko Šmitran i Mirko Lončar, te basista Danijel Knežević.

(Nezavisne)