Magazin 07.06.2017.

Banjalučki osnovci zablistali na maloj maturi

ČITANJE: 2 minute

Dvorište Osnovne škole „Borisav Stanković“ iz banjalučkog naselja Budžak sinoć je bilo ispunjeno učenicima, nastavnicima, roditeljima i prijateljima učenika devetih razreda koji su se oprostili od osnovne škole i proslavili malu maturu.

Da na proslavi završetka osnovnog školovanja zablistaju, potrudile su se djevojčice, ali i njihovi pratioci sa leptir-mašnama i kravatama.

Ponosni roditelji fotografisali su maturante u dvorištu škole, a dječaci su svojim pratiljama poklanjali cvijeće dok su ruku pod ruku odlazili da proslave svoj uspjeh.

borisav stankovic skola matura

Rade Krecelj, direktor škole, kazao nam je da mu je ovo posebna generacija jer je kao direktor ispratio njihovo kompletno osnovnoškolsko obrazovanje.

„Ovo je jedna od najboljih generacija od kada sam ja u ovoj školi. Iznjedrila je dva učenika, sigurno najbolja od kada ja radim u školi. Bilo je zaista dobrih učenika, a dokaz za to su i najbolji rezultati u eksternom vrednovanju, iz srpskog i matematike“ kazao je Krecelj.

Ponosna na svoje đake bila je i razrednica Milijana Knežević, nastavnica matematike, koja je sinoć ispratila svoju prvu generaciju učenika.

„Večeras sam jako srećna i uzbuđena jer ispraćam ovu generaciju i razred IX- 3 kojem sam po prvi put bila razredna. Bila je ovo sjajna generacija, i po uspjehu i po ponašanju, i kao nastavnik sam prezadovoljna“ kazala je Kneževićeva.

 

Ona je napomenula da dosta učenika ima jasnu viziju u koju srednju školu žele ići, a onima koji su neodlučni ona, kao razrednik, i pedagoško-psihološka služba škole u saradnji sa roditeljima pomagli su da izaberu pravi smjer za dalje obrazovanje.

Za učenika generacije nastavničko vijeće je izabralo Leona Kosića, ponosa ove škole i generacije koji joj je donio brojne nagrade sa raznih takmičenja.

„Upisujem pedagošku gimanaziju, informatički smjer jer mi je informatika omiljeni predmet. Drago mi je što krećem u srednju školu ali mi je istovremeno žao što se rastajem od drugara“ kazao nam je Leon.

Poslije druženja u dvorištu skole, zajedničkog fotografisanja i razmjene poklona, mali maturanti su prošetali do salona Valentin gdje su nastavili slavlje.

(banjaluka.net)