Magazin 13.10.2016.

Banjalučki tamburaši oduševili Grčku

ČITANJE: 1 minuta

Gradski tamburaški orkestar Banjaluka je završnim koncertom u “Apolon teatru” oduševio publiku na Internacionalnom muzičkom festivalu u grčkoj Patri.

Orkestar je šestodnevno gostovanje u Grčkoj realizovao u okviru saradnje partnerskih gradova Banjaluke i Patre, a uz podršku banjalučke Gradske uprave, Ministarstva civilnih poslova BiH, Društva grčko-srpskog prijateljstva “Sveta Sofija – Sveti Sava” i Kulturne organizacije Patra.

Tokom gostovanja imali su nekoliko koncerata, a pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića nastupili su solisti Marija Stavropulos, Aleksandra Radović, Saša Berendika, Aljoša Đumić i Sanjin Mirić kao solista na gitari.

Koordinator Internacionalnog muzičkog festivala u Patri Antonija Kokovika pozvala je Gradski tamburaški orkestar na naredni festival koji će biti održan u periodu od juna do septembra naredne godine.

“Gradski tamburaški orkestar je pozvao Mandolinski orkestar grada Patra da učestvuje na Internacionalnom festivalu trzalačkih instrumenata `Veče uz tamburu` koji se održava svakog aprila u okviru obilježavanja Dana grada Banjaluka“, naveo je predsjednik orkestra Spomenko Guzijan.

Članove orkestra je primio i gradonačelnik Patre Kostas Peletidis, koji je pozvao novoizabranog gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića da posjeti ovaj grčki grad kako bi se produbila saradnja na kulturnom, naučnom i privrednom planu.

(Banjalucanke)