Magazin 15.08.2016.

Banjalučki ugostitelj časti trudnice girosom

ČITANJE: 1 minuta

Gest banjalučkog ugostitelja, Dragana Džajića, koji budućim majkama poklanja obrok po želji, pokupio je sve simpatije sugrađana.

Akciju podrške roditeljstvu pokrenuo je prije tri mjeseca i među trudnicama se, kaže, uveliko pročulo da u njegovim objektima brze hrane mogu dobiti besplatan obrok.

Na vrata im, u Srpskoj i Vidovdanskoj ulici, sedmično zakuca oko četrdeset žena, a buduće majke uglavnom biraju giros i salate, što inče košta po pet maraka.

– Postojimo godinu dana i trudnice su nam i prije ove akcije mnogo dolazile. Često bismo ih počastili obrokom, a onda sam riješio da to bude stalna praksa. I moja supruga je bila u blagoslovenom stanju, znam kroz šta sve žene prolaze u tom periodu i koliko im znači mali znak pažnje. Pokazalo se, eto, da nakon krastavaca trudnice najviše jedu giros – u šali priča Dragan.

Reakcije prijatelja, zaposlenih i kupaca su odlične, pa iako vlada velika zainteresovanost za besplatan obrok, ne strahuje, kaže, da će mu zbog „navale trudnica“ propasti posao. Da razriješi sve nedoumice, poručuje da su doborodošle i žene kojima se još „ne vidi stomak“.

– Nećemo provjeravati ljekarske nalaze, vjerujem da niko neće zloupotrebiti našu dobru volju, a nadamo se da će nastaviti dolaziti kod nas i kada djeca porastu – iskren je Dragan.

Poziva i druge ugostitelje da mu se pridruže i obraduju sugrađanke na sličan način te pokažu da je Banjaluka grad dobrih i humanih ljudi.

(EuroBlic)