Magazin 26.09.2016.

Banjaluka: Filmski festival o osobama sa invaliditetom

ČITANJE: 1 minuta

Humanitarna organizacija “Partner” organizuje Šesti filmski festival o osobama sa invaliditetom, koji će biti održan u četvrtak, 29. septembra u Domu omladine, sa početkom u 12 časova.

Kako je saopštio organizator – filmovima, koji će se prikazati na Festivalu, se ukazuje na različite probleme osoba sa invaliditetom, na njihove mogućnosti i sposobnosti, te obrađuju različite teme koje se tiču osoba sa različitim oblicima invaliditeta, posvjećuje “jednaku pažnju svima”.

“Cilj nam je da društvo osobe sa invaliditetom prihvati kao ravnopravne članove, a to baš i nije izvodljivo ako ćemo uvijek da ističemo samo naše probleme. Filmska umjetnost je jedan od načina da se mijenja svijest o osobama sa invaliditetom kako društva prema osobama sa invaliditetom, tako i samih osoba sa invaliditetom. S ponosom možemo reći da je naš Festival i internacionalni jer prikazujemo filmove iz cijelog svijeta: Meksika, Kanade, Španije, Francuske, Portugalije, Irana, Grčke, Slovačke, Srbije, BiH…”, navedeno je u saopštenju.

Još dodaju da je novina ovogodišnjeg Festivala to što će biti održana i debata o temi “Uticaj filma i medija na položaj osoba sa invaliditetom u društvu”, a dodatna aktivnost biće izložba fotografija sa prethodnih održanih Festivala.
Grad Banja Luka podržao je ovu aktivnost Humanitarne organizacije “Partner”.