Magazin 11.04.2016.

Banjaluka: Među eksponatima pronađenim na smetljištu diploma ministra

ČITANJE: 1 minuta
komicdiploma
U banjalučkoj galeriji “Prostor”, koja je od stambenog postala izložbeni prostor, postavljena je neobična izložba “Deponovanje”.

Izložene bačene univerzitetske diplome i dokumente postavila je Dragana Vidljinović, student Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Studentica je pronađene diplome i dokumente uzela sebi nakon što ih je pronašla u smeću. Uzela ih je prije dvije godine i već jednom napravila izložbu. Ove dokumente još niko nije tražio, pa je napravila i drugu izložbu.

Među dokumentima je i doktorska diploma ministra u Vladi RS Jasmina Komića, ministra nauke i tehnologije.

“Jedno od najsmiješnijih pitanja je otkud umjetnik na smeću. U Kampusu se čistio jedan objekat. Tu je bilo starih stvari, poput računara, stolova i ostalog. Sve je bilo bačeno na jednoj gomili. Nisam kopala po smeću, već sam prolazila i vidjela dvije velike vreće iz kojih su virile diplome. Bilo mi je zanimljivo i krenula sam otvarati. Tako sam odlučila praviti jedan rad”, rekla je Vidljinović.

Za N1 je ispričala kako je na izložbi bilo i nekoliko ministara te da su ostali su šokirani diplomom ministra Komića.

“Međutim niko se toga nije ni sjetio, iako su me rekli kontaktirati i preuzeti diplomu. Tako sam se odlučila i za drugu izložbu.”

Izložba je otvorena 1. aprila, medijski je bila propraćena, ali opet je niko nije kontaktirao povodom izložene diplome  Jasmina Komića.

diploma smetljiste diploma diploma2  pucar umjetnica

(N1)