Magazin 13.07.2016.

Banjaluka: Otvorena izložba slika Vladimira Leontieva

ČITANJE: 1 minuta

U galeriji Organizacije amputiraca UDAS u Banjaluci danas je otvorena izložba slika ruskog umjetnika Vladimira Leontieva iz Sankt Peterburga.

Predsjednik Udruženja građana rusko-srpskog prijateljstva “Zavet” iz Sankt Peterburga Irina Asnapenkova zahvalila je organizatorima, UDAS-u i Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske na gostoprimstvu i pomoći da se ruska kultura predstavi u Republici Srpskoj.

Predsjednik Organizacije amputiraca UDAS Republike Srpske Željko Volaš izrazio je zadovoljstvo što je Galerija UDAS-a imala mogućnost da bude domaćin prijateljima i umjetnicima iz Rusije.

Leontiev je održao i besplatnu likovnu radionicu za 10 polaznika UDAS-ove Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta.

Grupa od 11 umjetnika iz Sankt Peterburga boraviće u Republici Srpskoj do 26. jula.

Partner u organizaciji posjete majstora, umjetnika i dizajnera iz raznih regiona Rusije, koji će u Banjaluci boraviti još sutra, je Udruženje građana “Srpsko-ruska zajednica – Zavet” iz Bijeljine.

Jedan od ciljeva posjete gostiju iz Rusije je promovisanje stvaralaštva te zemlje u Republici Srpskoj, kao i učvršćivanje socijalnih i kulturnih veza dva bratska naroda.

(Agencije)