Magazin 30.09.2016.

Banjaluka: Radionica “Nastup u medijima i javnosti”

ČITANJE: 1 minuta

Kako savladati tremu i preuzeti kontrolu nad svojim tijelom i mislima kroz brojne raktične vježbe saznajte na radionici “Nastup u medijima i javnosti” koja će se održati 7.10. u Sarajevu i 8.10. u Banjaluci.

Strah od javnog nastupa po svom intenzitetu svrstava se u istu kategoriju s strahom od smrti. Pitamo se, što je tako zastrašujuće? U javnom nastupu izloženi smo procjeni drugih, a to znači da postoji mogućnost da netko vidi ili čuje neke karakteristike koje želimo sakriti, kao što su nesigurnost, trema, tonalitet glasa ili manjak znanja o temi o kojoj govorimo. Bojimo se da će nas publika ismijati ili provocirati.

Postoji niz tehnika u javnom nastupu koje mogu pomoći osobama da bez stresa, na dobar i planiran način s dobrim rezultatima nastupe u medijima ili u javnosti.

Predavačica na seminaru koji će se održati u Banjaluci i Sarajevu je Tanja Tatomirović, koja se odnosima s javnošću bavi 15 godina, a danas je voditeljica Odjela za digitalne medije za 24 zemlje u ovom dijelu Europe za kompaniju Microsoft.

Agencija Apriori BH organizator je ove radionice, a više informacija, program, prijava i detalji su na www.apriori.ba.

(MojKontakt)