Magazin 07.07.2016.

Banjaluka: Sutra počinje 64. “Ljeto na Vrbasu”

ČITANJE: 1 minuta

Manifestacija “Ljeto na Vrbasu” počeće sutra Drugim međunarodnim vaterpolo turnirom veterana, a trajaće do 24. jula.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin najavio je da će u nedjelju, 10. jula, u sklopu jedne od najstarijih manifestacija u BiH biti održani skokovi sa Gradskog mosta “banjalučkom lastom”, kao najzanimljiviji dio.

“Očekujem da će veliki broj građana posjetiti i uživati u našoj petnaestodnevnoj manifestaciji”, rekao je Barašin na konferenciji za novinare.

Barašin je naveo da će u okviru ove manifestacije, koja se održava 64. put, biti predstavljeni vještina spasavanja na vodi, nastup ronilaca i spasilaca, obuka za djecu i roditelje u ronjenju.

Prema njegovim riječima, biće održani i sajam suvenira i rukotvorina, trubački sabor, sportska takmičenja na obalama Vrbasa, basket za dječake i djevojčice, kotlićijada, trka kajak i dajak čamaca, odbojka i fudbal na pijesku.

Koordinator skokova Zoran Sanković istakao je da se Banjaluci skače isključivo “banjalučka ili vrbaska lasta”, koja sadrži određene gimnastičke elemente.

“Posebna je zanimljivo da dubina Vrbasa na mjestu u koji se skače iznosi svega dva i po metra, a skače se sa visine od 12 metara, te je potrebo veliko umijeće i hrabrost skakača da bezbjedno skoči sa te visine”, objasnio je Sanković.

On je naveo da je do sada prijavljeno 25 skakača, od kojih je sedam iz Banjaluke.

Sanković kaže da je riječ o najboljim skakačima koji skaču na svim regionalnim manifestacijama u Srbiji, BiH i Sloveniji.

(Agencije)