Magazin 24.03.2016.

“Betmen protiv Supermena”: Ben Aflek u krkljancu

ČITANJE: 1 minuta
betmen-protiv-supermena

U srbijanskim bioskopima sinoć je počelo prikazivanje filma “Betmen protiv Supermena: Zora pravednika”.

Oni koji su već imali priliku da vide ovaj film kažu da ima “previše materijala za dvoipočasovno ostvarenje”, zbog čega povremeno djeluje potpuno haotično.

Tod Mekarti, filmski kritičar “Hollywood Reportera”, kaže da se Ben Aflek snašao sasvim lijepo u ulozi Betmena, ali da se u filmu zapravo previše toga događa.

Evo šta kažu ostali:

“Enterainment.IE” piše da je film dovoljno zabavan da biste ga gledali. Ima uzbudljive trenutke, ali ćete vjerovatno primijetiti da je predugačak i haotičan.

“Empire” ocjenjuje da film prikazuje novog i intrigantnog Betmena. Ipak, priča je natrpana i pomalo čudna.

“The Wrap” navodi da Vonder Vumen unosi pravu živost u učmalo ponavljanje priče o superherojima. Vrijedno je naglasiti da je ona ujedno i jedini ženski lik (s izuzetkom Soledad O'Brajan) koja nije neki talac ili žrtva u filmu. To je upravo ono što dobijamo od Ejmi Adams kao Lois Lejn.

– Film je katastrofa… Ali dođavola, gledljiv je. Ima i obrte i iznenađenja i povremene dobre trenutke kojih ima dovoljno da se zapitate da li ste fan ovakvih filmova ili niste – tvrdi “Mashable”.

“The Playlist” smatra da je riječ o prilično čudnom filmu koji predstavlja agresivni, gotovo ratni koncept Betmena i Supermena, a da pritom ne opravdava takvu vizuru.

Procenjuje se da je film tokom prvog vikenda prikazivanja inkasirao između 140 i 150 miliona dolara u SAD.

(Agencije)