Magazin 11.04.2017.

“Beton mahala” u Narodnom pozorištu RS

ČITANJE: 1 minuta

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom u okviru festivala “Živjeti slobodno” u Narodnom pozorištu Reublike Srpske u Banjaluci, 7. maja sa početkom u 20 časova biće odigrana predstava “Beton mahala”.

Riječ je o zabranjivanoj predstavi u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, koju izvodi grupa mladih glumaca iz Novog Pazara. Predstava se bavi problemima mladih, dok istovremeno otvara politička, religijska i druga društvena pitanja, a kako sami akteri kažu, suštinski govori o ljubavi.

Nakon uspješno izvedene premijere i reprize predstava je zabranjena u Novom Pazaru, ali ovacije i oduševljenje publike u svim gradovima regiona u kojima je predstava prikazana, doprinijele su da dobije epitet “predstave o kojoj se ćuti, a to ćutanje je jako glasno”. Na listi “betoniranih gradova” u kojima je će se predstava prikazati naći će se i Banjaluka 7. maja.

Ulaznice po cijeni od pet KM, mogu se kupiti na blagajni NPRS od 11. aprila.

Osim pozorišne predstave programom festivala Živjeti slobodno kojim se obilježava Međunarodi dan pobjede nad fašizmom, obuhvaćen je i centralni muzički događaj, koji će se održati 5. maja na Aquani. Nastupaju: Zoster/Zabranjeno pušenje/Goran Bare & Majke.

“Živjeti slobodno naše je opredjeljenje”.

(srpskacafe.com)