Magazin 17.09.2016.

Biciklijada u Banjaluci 22. septembra

ČITANJE: 2 minute

EU info centar u BiH u partnerstvu s gradskom upravom Banjaluke i Centrom za životnu sredinu, a povodom Evropske sedmice mobilnosti, organizuje promotivnu biciklijadu u četvrtak, 22.09. s početkom u 17:15 na Trgu Krajine.

Svake godine, od 16. do 22. septembra građani širom Evrope obilježavaju Evropsku sedmicu mobilnosti, koja se završava poznatim Svjetskim danom bez automobila. I ove godine, građani više od 2.000 gradova će učestvovati u raznovrsnim događanjima posvećenim održivom urbanom saobraćaju. U 2016. godini kampanja je usmjerena na pametnu i održivu mobilnost pod sloganom „Pametna mobinost. Snažna ekonomija.“.

Pridružite se građanima širom Evrope u obilježavanju sedmice mobilnosti učestvovanjem u banjalučkoj biciklijadi.

Kako bi EU info centar pripremio potrebnu količnu poklon majica, u odgovarajućim veličinama, pozivamo sve učesnike da se što prije, a najkasnije u utorak 20.09., prijave na web stranici www.Biciklijada.EUinfo.ba i odaberu željenu veličinu majice.

Osim poklon majica za sve koji dođu na biciklijadu, najsretnije bicikliste očekuju i nagrade. Istovremeno s podjelom majica, učesnicima biciklijade će biti dodijeljeni posebni kuponi za nagradnu igru.

Po povratku s vožnje izvršiće se javno izvlačenje i tri najsretnija dobitnika će dobiti po nagradni vaučer u vrijednosti 100 KM, koji će moći da iskoriste za kupovinu biciklističke i/ili sportske opreme po svom izboru, u nekoj od banjalučkih radnji. Još pet učesnika čiji kuponi će biti izvučeni će dobiti poklon pakete.

Na dan održavanja biciklijade će se upriličiti zvanično otvaranje EU info kancelarije u Banjaluci, na adresi Marije Bursać 2. Banjalučka EU info kancelarija otvorena je za građane svakim radnim danom od 14 do 17 časova. Pojedinosti o uslugama EU info kancelarije, te informacije o Evropskoj uniji, njenim programima i politikama možete dobiti pozivom na broj 051 211 870 .

PROGRAM DOGAĐAJA U BANJALUCI 22.09.2016.

17:15 – 17:50 Okupljanje na Trgu Krajine
Priprema biciklista, podjela poklon majica i kupona za nagradnu igru
17:50 – 18:00 Priprema biciklista za biciklijadu
18:00 – 18:35 Vožnja biciklima ulicama grada, uz pratnju (brzina kretanja će biti prilagođena svim uzrastima), do povratka na tačku okupljanja
18:35 – 19:05 Obraćanja predstavnika Delegacije Evropske unije u BiH i Grada BanjalukeIzvlačenje kupona učesnika biciklijade i dodjela nagrada
19:05 – 19:30 Osvježenje uz muzički program

Bezbjednost učesnika biciklijade

Bezbjednost svih učesnika je najveći prioritet organizatora. Mjesto okupljanja i ulice kretanja biciklističke rute će biti nadzirani od strane saobraćajne policije i iskusnih članova biciklističkih klubova.

Ekipa hitne medicinske pomoći će biti pripremljena na trenutnu reakciju u slučaju potrebe.

Zbog vožnje u grupi, učesnici biciklijade se pozivaju na obraćanje pažnje na svoju bezbjednost, kao i bezbjednost drugih učesnika. Djeci se preporučuje korišćenje zaštitnih kaciga.

Očekujemo vaše prijave na www.Biciklijada.EUinfo.ba i vidimo se u četvrtak 22.09. na Trgu Krajine!