Magazin 08.03.2016.

BMV lansirao automobil budućnosti za 100. rođendan

ČITANJE: 1 minuta
BMV-buducnosti
Njemačka automobilska kompanija BMV je posebnom manifestacijom u Minhenu danas obilježila 100. rođendan, čime je počela slavljenička godina za ovu kompaniju.

Na konferenciji za novinare, koja je prethodila proslavi, BMV je predstavio futuristički koncept automobila nazvan “vision next 100″, kojim se, kako je saopšteno, najavljuje slijedećih 100 godina kompanije.

– Kompanija se konstantno razvija i u pojedinim situacijama je samu sebe mijenjala. To će nastaviti da radi i u budućnosti- izjavio je predsjednik BMV-a, Harald Kruger.

Riječ je prvom od četiri ključna koncepta koje će ova kompanija predstaviti u ovoj godini, prenosi britanski list Telegraf.

Iako je stavljen akcenat na njegovu sposobnost automatskog upravljanja, “vision next 100″ će takođe pružiti vozaču mogućnost da preuzme kontrolu.

Prema ocjenama portala Motoring riserč, automobil “vision next 100″ sa četvoro vrata, i dizajniran pod uticajem hibridnog sportskog modela i8, pruža uvid u autonomne automobile, sa nultom emisijom štetnih gasova, koji će biti aktuelni u narednih 20 do 30 godina.

– Tokom procesa razvoja modela ‘vision next 100′, glavni cilj nije bilo stvaranje autonomnog vozila, već visoko personalizovanog vozila koje u potpunosti zadovoljava svaku potrebu vozača- navodi se u saopštenju njemačke kompanije.

(Glas Srpske)