Magazin 28.01.2023.

“Čaki odmori se, zaslužio si” Region i BiH se opraštaju od Saše Petrovića (FOTO)

ČITANJE: 2 minute

Javnost u BiH ali i cijela regija, oprašta se od glumca Aleksandra Saše Petrovića koji je preminuo.

Svi su šokirani s obzirom da je imao 61 godinu. Pamte ga po brojnim ulogama od filma “Teško je biti fin”, preko “Vratiće se rode” do Čakija iz filmova o Lepoj Breni “Hajde da se volimo”.

– Umro je Saša Petrović poznatiji kao Stjepan Mrvica iz Lud, zbunjen, normalan… Laka ti zemlja glumčino. Hvala ti za svaki momenat koji je nasmijao mnoge Balkance – napisali su fanovi lika “Čombe” iz ove serije.

Pjevač narodne muzike Ado Gegaj kazao je kako je Petrović bio čovjek koji je imao dar da nasmije sve u svakom trenutku.

– Napustila nas je jedna ljudska gromada i glumčina! Imam toliko lijepih uspomena na ovog čovjeka. Imao je dar da te nasmije u svakom trenutku. Ostavio je iza sebe neizbrisiv trag! Zadnji put smo dugo sjedili kada je vodio jedan koncert u Tuzli na kojem sam nastupao. Bio je mnogo skroman i duhovit čovjek. Čovjek iz naroda. Hvala ti za sve! Falićeš nam! – napisao je Gegaj, prenosi N1.

“Čaki odmori se, zaslužio si… Legende žive vječno!”, “Ode moj Čaki. Legenda mog djetinjstva. Legendarni glumac. A prije svega veliki čovjek….”, “Ode na neko bolje mjesto još jedan glumac mog omiljenog eks ju filma…” – samo su neke od poruka fanova.

Poruke završavaju s jednom rečenicom: “Počivaj u miru, legendo”.