Magazin 16.10.2016.

Čelinčanka od hobija napravila brend: Od jastuka do haljina

ČITANJE: 2 minute

Čelinčanka Aleksandra Pavlović od hobija i krojenja unikatnih jastuka napravila je brend, kojim se bavi već pet godina i, što je najvažnije, postali su mala poslovna ideja. U početku je osmišljavala samo jastuke, ali je nakon nekog vremena počela da radi i odjeću.

“Ovim se bavim još od 2011. godine kada sam po završetku studija krenula sa unikatnim jastucima i tako je bilo na početku”, priča Aleksandra.

Dodaje da je na početku htjela da radi nešto što ne radi više niko.

“Potom sam naredne godine počela da krojim i šijem unikatne suknje, razne vrste majica, što sa štampom, što sa nekim unikatnim detaljima i tako svake godine ubacivala nešto novo. Sada izrađujem i dječju odjeću, muške majice i dukseve, te ženske haljine”, kaže Aleksandra. Ljubav prema tom poslu naslijedila je od mame Mire, koja je u početku odgovarala od toga.

Kako kaže Aleksandra, za mašinom počela je da radi samo jednog jutra jer je htjela da zarađuje za džeparac. Strast za kreiranjem i stvaranjem odjeće učinili su da svaki dan započinje za šivaćom mašinom.

“Najveće zadovoljstvo mi predstavlja kada svoje haljine vidim na zadovoljnim mušterijama. Jednostavno, to je strast prema stvaranju haljina i naveče razmišljam o njima i jedva čekam jutro da sjednem za mašinu i sašijem nešto novo”, kaže Aleksandra. Ističe da je čak sve do zadnjeg dana trudnoće išla u nabavku materijala i šila.

“Poslije manje od dva mjeseca od poroda ponovo sam počela sa radom sa još većim idejama”, rekla je Aleksandra.

U izdradi koristi samo ugodne materijale, prije svega pamuk i italijanski žersej jer su veoma traženi.

Do sada je imala i dvije samostalne revije u sklopu Čelinačkog sajma privrede, a poziv za učešće na “Banjaluka fashion” zbog trudnoće nije mogla da prihvati.

Svoj brend “Exclusive” u budućnosti planira i da upotpuni otvaranjem neke radnje.

(Nezavisne)