Magazin 01.04.2016.

Četvrti krug “Peckham Live Stage”: “Roadkill?” i “Cacafuego” pred Banjalučanima

ČITANJE: 2 minute

pecham live

Takmičenje “Peckham Live Stage” se nastavlja ove subote nastupom bendova “Roadkill?” iz Novog Grada i “Cacafuego” iz Goražda.

Bendovi koji će nastupiti su istakli da će banjalučkoj publici prirediti malo tvrđi zvuk i predstaviti svoje autorske pjesme.

Gitarista benda “Roadkill?” Marko Medić ističe da je njegovom bendu najbitnija svirka i dobra zabava u “Peckham pabu”.

“Mi nemamo velika očekivanja po pitanju ovog takmičenja. Želimo samo da sviramo i to nam je najbitnije”, istakao je Medić.

Gitarista dodaje da bi pobjeda svakako mnogo značila njegovom bendu, te da bi na taj način imali priliku da svoj rad predstave široj publici na “OK festu” na Tjentištu.

Naziv benda “Roadkill?” u prevodu znači “pregažen na putu”, a Medić je istakao da je takvo naše društvo, te da su nas svi pregazili, čak i mi sami sebe, zato tekstovi ovog benda govore o ovakvom stanju u našem društvu.

Bend “Roadkill?” je nastao 2009. godine, a čine ga Marko Medić, Dejan Palačković, Vlado Knežević, Bojan Dakić i Nikola Vicković.

Takmičari koji će podijeliti binu u “Peckham pabu” sa bendom iz Novog Grada je sastav “Cacafuego”, koji dolazi iz Goražda.

Basista i pjevač benda “Cacafuego” Elmedin Šišić ističe da će njegov bend svirati blok autorskih pjesama u trajanju od 40 minuta.

“Predstavićemo publici u Banjaluci šest naših pjesama. Inače, naše numere su u principu malo duže jer je i stoner rok, muzički pravac koji mi sviramo, takav”, istakao je Šišić.

Basista i vokal dodaje da bi odlazak na “OK fest” ovom bendu značio mnogo u promociji autorskog rada.

“Mi smo mali bend i za nas sada zvuči nestvarno da sviramo na istoj bini na kojoj će svirati i ‘Laibach’. Zamislite, svirate vi, a onda poslije vas svira ‘Laibach’, za svaki novi bend to zvuči kao nešto nevjerovatno”, dodao je Šišić.

“Cacafuego” je nastao 2014. godine u Goraždu, a čine ga Elmedin Šišić, Adnan Delić i Jasmin Jasa Bešlija.

(Nezavisne novine)