Magazin 28.04.2017.

Dani Vlade S. Miloševića: Kultna drama otvorila pozorište Vlado Zeljković

ČITANJE: 1 minuta

“Kralj Ibi” se vratio u novom odijelu i sa novima manirima, ovoga puta zahvaljujući reditelju Goranu Damjancu i mladim glumcima Studentskog pozorišta “Vlado Zeljković” iz Banjaluke.

Kultni dramski komad francuskog pisca Alfreda Žarija u režiji Gorana Damjanca označio je u srijedu uveče i otvaranje novog pozorišta u Banjaluci koji još nema svoju scenu. Predstava, u kojoj je naslovna uloga povjerena Aleksandru Runjiću, premijerno je izvedena u okviru manifestacije “Dani Vlade S. Miloševića” na radost brojne publike na sceni Studentskog multimedijalnog centra u paviljonu četiri univerzitetskog kampusa.

– Naslovni junak ove predstave je u dramskoj literaturi poznat kao lik koji predstavlja pojam svega negativnog u čovjeku. Tako da smo mi kralja Ibija tako tretirali. Međutim, s obzirom na to da je to jedna komedija, lakrdija, mi smo te probleme i ljudske mane postavili na takav način da nam je kralj Ibi na kraju ipak simpatičan – naveo je Damjanac.

U okviru “Dana Vlade S. Miloševića” večeras u 20 časova u banjalučkom Domu omladine biće održan koncert “Bandoneon Sljuire”.

(glassrpske.com)