Magazin 10.04.2017.

“Dani Vlade S. Miloševića” od 10. do 28. aprila

ČITANJE: 2 minute

Manifestacija „Dani Vlade S. Miloševića“ ove godine, od 10. do 28. aprila, punoljetstvo će proslaviti brojnim predstavama, koncertima, izložbama i predavanjima.

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci najavljuju bogat kulturno – umjetnički program i pozivaju sve poštovaoce muzičke, ali i drugih vrsta umjetnosti da posjete izabrane kulturne događaje, od kojih mnogi ulaze u sastav kulturne ponude povodom obeležavanja Dana grada Banjaluka.

– “Dani Vlade S. Miloševića” su kulturnog, umjetničkog i edukativnog karaktera. Upravo zbog toga su od početka prepoznatljivi u BiH, ali i regionu. Program će ove godine biti održan u prostoru Kulturnog centra Banski dvor, Muzeja RS, Muzeja savremene umjetnosti RS, AUBL, Narodnog pozorišta RS, Doma omladine i Dječijeg pozorišta RS. Manifestacija će biti otvorena koncertom Kamernog orkestra AUBL, a do kraja mjeseca, posjetioci će moći da uživaju u koncertima, reviji filmova studenata AUBL, pozorišnim predstavama, izložbama, promociji knjige, te naučnom skupu „Vlado S. Milošević: etnomuzikolog, kompozitor i pedagog, rekla je Sanda Dodik, v. d. dekana AUBL.

dani vlade milosevica 2017

Ona je naglasila da su u program uvršteni događaji kojima će biti predstavljen rad cijele Akademije, koja je i organizator ove manifestacije.

Na AUBL kažu da je ove godine posebno značajno otvaranje Studentskog pozorišta „Vlado Zeljković“, u kampusu Univerziteta, jer Banjaluka dobija novo pozorište. Scena na kojoj će se premijerno izvesti predstava „Kralj Ibi“ 26. aprila, još je u fazi opremanja i publika će prvi put ući u novi prostor.

“Dani Vlade S. Miloševića 2017” nalaze se u Godišnjem kalendaru kulturnih, turističkih i ostalih manifestacija Grada Banja Luka.

Humanitarni karakter manifestacije

Ovogodišnja manifestacija ima humanitarni karakter i posjetioci svih dešavanja moći će, u okviru svojih mogućnosti, da doniraju sredstva za liječenje teško oboljelih mališana Sofije Mićević i Milana Simetića. Kutija za priloge biće postavljena na ulaz u institucije u kojima će biti realizovan program “Dana Vlade S. Miloševića”, rekli su iz AUBL.