Magazin 06.07.2016.

Demofest: Bendovi najavljuju spektakl

ČITANJE: 2 minute

Nakon što su otkriveni programski sadržaji Demofesta, revijalni izvođači, takmičari i ostali učesnici su jednako uzbuđeni pred nastup na regionalnoj manifestaciji posvećenoj demo bendovima, koja će biti održana od 21. do 23. na Kastelu.

Podsjećamo, Demofest i ove godine dovodi internacionalne zvijezde, a među njima su švedski pop rock sastav Mando Diao, te dva britanska benda – kultni rock bend The Sisters of Mercy i electro rock senzacija Dub Pistols.

Kada su u pitanju regionalni revijalni izvođači koji dolaze na Demofest, među njima su sarajevski pop rock bend Bombaj štampa, zatim banjalučko-beogradski sastav Kolja i Grobovlasnici, zagrebački punk rockeri Hladno pivo, kao i reggae ska grupa ZAA iz Kruševca. Posebno je zanimljiv detalj da su ZAA nastupali kao takmičari na drugom izdanju Demofesta, a sada, sedam godina kasnije, dolaze kao punopravni revijalni izvođači.

“Banjaluka je uvijek bila poznata po tome da cijeni dobar rokenrol. Poznat nam je koncept Demofesta i jako nam je drago da postoje festivali koji na neki način obrazuju mlađu publiku. Previše mladih je upalo u klopku turbo folka i sličnog smeća i ovakav festival je odlična šansa da se ta šteta popravi”, ističe poznati muzičar i glumac Branko Đurić Đuro, frontmen Bombaj štampe.

Poznati glumac i reditelj Nikola Kolja Pejaković, koji sa svojim bendom Kolja i Grobovlasnici svira druge večeri festivala, takođe se raduje nastupu, a upravo na Demofestu će imati premijerni koncert u svom rodnom gradu.

“Najteže je svirati tamo gdje te dobro znaju, pred rodbinom i prijateljima iz mladosti. S druge strane, osjećamo podršku publike i vjerujemo da će to biti koncert koji ćemo pamtiti”, naglašava Kolja.

Pored navedenih bendova, na Demofestu će svirati i prošlogodišnji pobjednici – Nord, S.K.A. i Rezerve, t još 35 bendova, koji će nastupiti u takmičarskom programu festivala.

Demofest ove godine donosi i bogat prateći sadržaj, a više detalja o festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu na adresi www.demofest.org.

Generalni sponzor devetog Demofesta je Nektar pivo, prijatelj festivala je i ove godine kompanija m:tel.

GLAVNI PROGRAM

Četvrtak, 21.07.

Prvo takmičarsko veče

Dub Pistols (UK)

Hladno pivo (official) (CRO)

S.K.A. (SRB)

Petak, 22.07.

Drugo takmičarsko veče

The Sisters of Mercy (UK)

Kolja i Grobovlasnici (BiH)

Rezerve (CRO)

Subota, 23.07.

Finalno takmičarsko veče

Mando Diao (SWE)

Bombaj štampa (BiH)

ZAA (SRB)

NORD (CRO).

(mondo.ba)