Magazin 15.03.2017.

Diznijeva bajka u banjalučkom bioskopu

ČITANJE: 5 minuta

Priča koju su obožavale mnoge generacije i likovi koje poznajemo i volimo, oživljeni su u spektakulranoj igranoj adaptaciji “Ljepotica i zvijer” koja će se od četvrtka, 16. marta naći u banjalučkom Multipleksu Palas. 

Osim toga, na repertoaru je još mnogo zabavnih i uzbudljivih animiranih filmova, akcija i avantura.

Ljepotica i Zvijer 3D

“Ljepotica  i zvijer” je fantastično putovanje Bele, pametne, lijepe i samostalne djevojke koju Zvijer zarobi u svom dvorcu. Uprkos svojim strahovima, Bela se sprijatelji sa začaranim stanarima dvorca te spoznaje plemenito srce i istinskog princa koji se krije iza strašnog izgleda Zvijeri.

Uloge tumače Ema Votson, Den Stivens, Luk Evans i drugi.

ŽANR: fantazija, mjuzikl
TRAJANJE: 129 min.
TERMINI: 17:15, 19:30, 22:00 + sub/ned 12:15

Osnivač – NOVO NA REPERTOARU

Priča prati Reja Kroka koji se udružuje s dva brata, Ričardom i Maurisom Mekdonaldom, kako bi pokrenuli nešto što će ubrzo postati međunarodni lanac restorana brze hrane koji danas poslužuje 68 miliona posjetilaca svakog dana.

Osim Kitona, jednu od glavnih uloga igra i Lora Dern, kao njegova napaćena i zapostavljena supruga, Etel, od koje se Krok razveo 1961. godine. U filmu su još i Patrik Vilson, Nik Oferman i Džon Karol Linč kao braća Mekdonald.

ŽANR: drama, biografski                                                                                         TRAJANJE: 115 min.
TERMINI: 18:00

Biser Bojane

Ðorđe Popović, mladi ljekar iz Beograda, dobija anonimni poziv da upozna oca. U tom trenutku Ðorđe vjeruje da mu je otac mrtav, ali ipak odlučuje da se upusti u potragu za sopstvenim identitetom. On odlazi u Crnu Goru i usput upoznaje Lolu, mladu kajterku i kćerku policijskog inspektora, koja putuje na Adu Bojanu.

Uloge tumače Milutin Mima Karadžić, Slaven Došlo, Vanja Nenadić, Andrija Milošević i Mira Banjac

ŽANR: akcija, komedija
TRAJANJE: 109 min.
TERMINI: 17:30, 20:00, 22:15 + sub/ned 12:00

Kong: Ostrvo lobanja 3D

Raznoliku ekipu istraživača okupila je avantura na nepoznatom, neistraženom ostrvu u Tihom okeanu – lijep, ali i opasan – ne znaju da su ušli u prostor mitskog Konga. U glavnim ulogama su Tom Hidlston, Semjuel L. Džekson, Bri Lašon i Džon Gudman.

Film je sniman na tri kontinenta preko šest mjeseci, počevši od mjesta Oahu na Havajima – gdje je snimanje započelo u oktobru 2015. godine – zatim na australijskoj Zlatnoj Obali, i na kraju u Vijetnamu, na više lokacija, od kojih neke nikada nisu bile viđene na filmu.

ŽANR: avantura, fantazija
TRAJANJE: 118 min.
TERMINI: 15:45, 20:15, 22:30 + sub/ned 13:30

Vau Vau zvijezda 3D

Na snježnoj gori ovce žive u harmoniji, ali pas Brodi koji bi ih trebao čuvati – radije svira rok. Kada radio padne s neba u ruke tog tibetanskog mastifa, on napušta dom kako bi ostvario svoje snove i postao muzičar, ali usput će se naći u potpuno neočekivanim situacijama.

ULOGE: Ivan Ðuricic, Davor Gobac, Slavko Juraga, Žarko Savic, Luka Petrušic, Ana Vilenica
ŽANR: animirani
TRAJANJE: 89 min.
TERMINI: subota i nedjelja 11:30, 15:00

Na mliječnom putu

Ratno je proljeće. Svakog dana, mlijekadžija prelazi borbenu liniju na magarcu izbjegavajući metke kako bi prenio svoj dragocjeni tovar vojnicima. U toj misiji prati ga sreća, voli ga prelijepa seljanka, pred njim je mirna budućnost… i sve biva baš tako do dolaska misteriozne Italijanke koja će preokrenuti njegov život naglavačke. Tu otpočinje priča o strastvenoj i zabranjenoj ljubavi koja će ih oboje ubaciti u niz fantastičnih i opasnih avantura. Pridružiće im se sudbina i čini se da niko i ništa neće moći da ih zaustavi…

Uloge tumače Monika Beluči, Emir Kusturica, Sloboda Mićalović

ŽANR: drama
TRAJANJE: 140 min.
TERMINI: 16:30, 19:15

Logan

Radnja filma smještena je u budućnost 2029. godine. Logan i profesor Čarls Ksavijer moraju se pomiriti s nestankom X-Mena, korporacijskim vđdom Netanijelom Eseksom koji vodi svijet u propast, Loganovim gubitkom moći samoregeneracije, i Ksavijerovim Alchajmerom. Logan će morati poraziti Eseksa uz pomoc djevojcice Lore Kini, ženskog klona Vulverina. Režiser filma je Džejms Mengold, u ulozi Logana ćemo gledati već svima poznatog Hjua Džekama, a profesora Čarlsa Ksavijer tumaci Patrik Stjuart.

ŽANR: akcija, SF
TRAJANJE: 137 min.
TERMINI: 22:00 + sub/ned 14:00

Ričard Roda 3D (sinh)

Tinejdžera Ričarda odgojile su rode pošto je od rođenja ostao siroče, pa sada ovaj tinejdžer misli da je jedan od njih. Međutim, kad dođe vrijeme za migraciju u Afriku, njegova porodica roda je primorana da mu otkrije pravi identitet i da ga ostavi za sobom u šumi, pošto on nije ptica selica i ne bi podnio put. Odlučan da dokaže da ipak jeste roda, Ričard sam kreće na putešestvije prema jugu. Međutim, samo uz pomoć Olge, ekscentrične sove koja ima imaginarnog druga, i papagaja diskopjevača po imenu Kiki, on ima šansu da stigne na cilj i nauči da prihvati sebe kakav jeste.

ŽANR: animirana komedija
TRAJANJE: 85 min.
TERMINI: subota i nedjelja 11:45

Snježna kraljica 3 3D 

Nakon junačke pobjede Snježne kraljice i kralja, Gerda još uvijek ne može pronaći mir. Njen san je da pronađe roditelje te konačno okupi cijelu porodicu. Gerda i njeni prijatelji odlaze na putovanje u potragu za roditeljima, a na tom putu sresti sa novim izazovima: otkriće antički čarobni artefakt. Od tog trenutka ništa više neće ići po planu…

ŽANR: animirani, avantura
TRAJANJE: 80 min.
TERMINI: subota i nedjelja 13:15

Pjevajmo 3D 

Od producenata hitova “Grozan ja” i “Malci” stiže nova animirana avantura. Film “Pjevajmo” je smješten u svijet baš poput našeg koga nljavaju samo životinje.  Koala Baster Mun je direktor nekada velikog pozorišta koje je vremenom propalo. Ipak, Baster je vječni optimista, koji živi u zabludi, ali voli svoje pozorište iznad svega i učiniće sve da ga zadrži. Sad, suočen s propadanjem svoje životne ambicije, on ima posljednju šansu da vrati ovom dragulju nekadašnju slavu tako što će organizovati najveće svjetsko takmičenje u pjevanju.

ŽANR: animirana komedija
TRAJANJE: 110 min.
TERMINI: subota i nedjelja 14:45