Magazin 01.06.2017.

Dječije pozorište: Humanitarna predstava za Iskru

ČITANJE: 1 minuta

Predstava “Svetozar t'reći” biće odigrana u utorak, 6. juna u 20 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske, a prihod od ulaznica namijenjen je Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra”.

Organizator ovog humanitarnog događaja je NASTeatar u saradnji s Dječijim pozorištem RS.

„Svetozar t’reći“ je komedija za odrasle koja će sve prisutne, kroz poznate životne situacije, nasmijati do suza i podsjetiti na istinske životne vrijednosti i ljepote.

Autor predstave je Ljiljana Bralović, reditelj je Mihailo Kostadinov, a lik Svetozara igra glumac Ivan Perković.

“Kada ljudi ozbiljne životne sitacije pretvore u cirkus, u meni se stvori neutoljiva želja, da ih osudim i ismejem. Kroz Svetozarevo kazivanje iznosim osudu licemerju, pretvaranju i nekoj vrsti izopačenosti.
Drugi motiv je da svom junaku ispunim želju, koja je podsvesna želja svakog čoveka – da vidi koliko će kome nedostajati, kada ga ne bude bilo. Likovi koje Svetozar pominje NE POSTOJE… a sasvim su STVARNI. Prepoznaćete ih, i slobodno im dajte imena po svom izboru”, zapisala je autorka.

Cijena ulaznice iznosi 5KM i može se preuzeti na biletarnici DPRS. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“.

(Mondo)