Magazin 12.12.2022.

Dječje pozorište RS nastupilo u Kotor Varošu, za učenike izveli edukativnu predstavu “Mirka”

ČITANJE: 1 minuta

U Kotor Varošu danas je izvedena edukativna predstava “Mirka” u kojoj glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske kroz igru i zabavu uče djecu o bezbjednom ponašanju u saobraćaju.

Rukovodilac Odsjeka za vozače, puteve i vozila u Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Nikola Torbica istakao je da su ove predstava namijenjena djeci prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole.

“Već devet godina realizujemo predstavu `Mirka`, s ciljem upoznavanja đaka o osnovnim pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju. Riječ je o saobraćajno-preventivnoj predstavi gdje glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske na interektivan način prolaze, zajedno sa djecom, kroz takozvanih 10 pravila koja život znače”, istakao je Torbica.

On je dodao da kroz ove cikluse žele da osposobe đake za učešće u saobraćaju i da se smanji broj stradale djece u saobraćaju.

Torbica je naveo da učenici na kraju predstave dobijaju saobraćajno-obrazovne slikovnice i bojanke u kojima su navedena pravila ponašanja u saobraćaju, odnosno ono šta ne smiju da rade.

On je istakao da će predstava do kraja godine biti odigrana u Istočnom Sarjevu i Foči.

Ministarstvo saobraćaja i veza, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez Republike Srpske od 2014. godine realizuju obrazovnu predstavu “Mirka” koja doprinosi unapređenju saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja đece ranog školskog uzrasta.

(Srna/SB)