Magazin 12.07.2016.

Dodijeljen prostor Banjalučkom studentskom pozorištu

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banjaluka dodijelio je Banjalučkom studentskom pozorištu bez naknade poslovni prostor koji se nalazi u podrumskom dijelu zgrade u Ulici Veselina Masleše broj 20, ukupne površine 146 m2, na period od dvije godine.

Kako je navedeno u obrazloženju Odluke, koju su odbornici donijeli na sjednici održanoj 6. jula ove godine – Banjalučko studentsko pozorište osnovano je 1977. godine, i do danas je imalo ukupno 85 premijera i preko 400.000 gledalaca.

Trenutno pozorište na repertoaru ima 12 predstava, a zadnjih šest godina su u prosjeku imali između 16 i 20 hiljada gledalaca na godišnjem nivou, što ih čini najposjećenijim amaterskim pozorištem u bivšoj Jugoslaviji.

Odjeljenje za društvene djelatnosti podržalo je zahtjev za dodjelu prostora pozitivnim mišljenjem ističući da je više hiljada studenata i srednjoškolaca prošlo kroz Studentsko pozorište, te da su u dosadašnjem radu osvojili mnogobrojne nagrade. Zato je Grad podržao rad ovog pozorišta, koje je dalo doprinos razvoju i podizanju svijesti u oblasti pozoršine umjetnosti.

Revija predstava: Iz Banjalučkog studentskog pozorišta najavili su da u periodu od 12. do 20. jula organizuju reviju njihovih najboljih predstava u popularnoj “Podrum sceni” u ul. Veselina Masleše, sa početkom u 21 čas. Reviju otvara najnagrađivanija predstava BSP-a “Potop”, a zatvara predstava “Rekvijem za ljubav”.