Magazin 13.10.2016.

Dragoljub Galić iz Banjaluke proslavio 107. rođendan

ČITANJE: 2 minute

Dragoljuba Galića iz banjalučkog sela Goleši život nije mazio. Prošao je kroz sve moguće ratove i izmirenja. Danas je čika Dragoljub, u društvu rodbine, prijatelja i poznanika proslavio – 107. rođendan. I dalje čio, zdrav i pokretan.

Skupila se rodbina, prijatelji, komšije, 107. je rođendan Dragoljuba Galića. Svi su došli da najstarijem Banjalučaninu čestitaju rođendan. Starina je dobrog zdravlja, prisjeća se i teških i lijepih dana. I ratova i izmirenja.

– Bilo je lijepih dana, bilo je i teških, pogotovo radova teških, ali sve se to zaboravlja. Prolaze godine. Danas se živi dobro. Puno bolje nego u stara doba. Najteže je bilo kad su bili ratovi, tada je bilo najteže – rekao jeGalić.

Brigu o Dragoljubu Galiću vode njegova snaha Jelisavka i sin Damjan. Kažu, nije teško, čiča Dragoljub sve zna i sve razumije.

– Nije loše nije loše. Nekad se malo izgubi, ne može da jede, pa ga moraš ponuditi. A danas je lijep dan, svečan i da se vidimo i dogodine ako Bog da. Da proslavimo.

Sina Damjana obuzele emocije. Kaže nije ovo mala stvar. Ponosan na očeve godine.
– Jest brate najstariji, ponosan sam što moj otac ima 107 godina.

Na očev rođendan stigla je i kćerka Krsta Matić. Voljela bih doći češće. Kaže otac je to zaslužio. Kroz suze zbori kako je ponosna na svog oca

– Za mog oca ovo je poseban dan. I za mene. Volim što još živi! Moram na operaciju ali sam ipak došla. Uz čašicu vina biće ovo lijep dan u našoj porodici – kaže Krsta Matić

I tako u društvu rodbine, prijatelja, poznanika i putnika namjernika, proslavi čiča Dragoljub 107. rođendan.

(Elta TV)