Magazin 07.10.2016.

Dvije biblioteke ozvaničile saradnju

ČITANJE: 1 minuta

Direktori Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske i Gradske biblioteke iz Subotice, Ljilja Petrović-Zečić i Dragan Rokvić potpisali su danas, 7. oktobra, u Subotici Sporazum o saradnji dvije biblioteke.

Saradnja između dvije institucije dogovorena je krajem septembra ove godine, kada je delegacija Subotice boravila u radnoj posjeti našem gradu.
Potpisanim Sporzumom, između ostalog, započeće razmjena bibliotečkog materijala.

Direktor Narodne i univerzitetske biblioteke RS kazala je da vjeruje da će ovaj Sporazum biti od izuzetnog značaja za Biblioteku kako bi mogli dalje da ulaze u nove projekte.

– Ideja imamo, a na nama je i pretpostavljam da ćemo to realizovati da ostvarimo zajedničku saradnju – dodala je Petrović-Zečić.

Direktor Gradske biblioteke iz Subotice istakao je da je NUB RS jedna reprezentativna ustanova koja na najvišem nivou održava standarde bibliotečke delatnosti.

-Imali smo priliku da vidimo da ćemo ostvariti zaista uspešnu saradnju, koja će našu Biblioteku sigurno obogatiti. Danas je značajan datum za nas jer dopunjujemo naš ciklus potpisivanja regionalnih ugovora. U proteklih nekoliko godina potpisali smo ugovore sa nizom gradova iz Mađarske i Republike Hrvatske, a danas sa velikim zadovoljstvom i sa Republikom Srpskom i banjalučkom bibliotekom – naglasio je Rokvić.

Prije potpisivanja Sporazuma, upriličen je susret gradonačelnika Banje Luke i Subotice, Slobodana Gavranovića i Bogdana Labana.