Magazin 22.08.2016.

Dvostruki pobjednik FEP-a predstava “Pustolovine Boleta Komete”

ČITANJE: 2 minute

Predstava “Pustolovine Boleta Komete”, autorski projekat Marka Dukića, u koprodukciji Nevid teatra i Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke, po mišljenju dječijeg žirija proglašena je najboljom na 22. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade, koji je u nedjelju završen u Bačkoj Palanci.

Dječiji žiri sastojao se od sedam članova, od kojih su dvoje višegodišnji učesnici, a pet se prvi put oprobalo u ovoj ni malo lakoj ulozi.

„Svi članovi žirija jednoglasno su se složili da je u ovoj predstavi najbolja gluma, priča, efekti, muzika, scenografija. Predstava je poučna, interaktivna, bliska deci i veoma duhovita.” – stoji u obrazloženju dječijeg žirija.

Ove godine se prvi put u istoriji održavanja festivala dogodilo da je dječiji i stručni žiri dodijelio nagradu istoj predstavi.

Ova predstava je odnijela pobjedu i po ocjeni stručnog žirija, dok je, sudeći po glasovima publike, najbolja predstava bila ”Kako nastaje pozorišna predstava” koju su izveli glumci ADU iz Zagreba.

Odluku je donio stručni žiri 22. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade u sastavu Ljubica Kovačević (specijalni pedagog), Marija Medenica (glumica) i Tijana Grumić (dramaturškinja).

„Sve predstave u sebi nose elemente zbog kojih zaslužuju da budu laureat festivala, međutim predstava ’’Pustolovine Boleta Komete’’ izdvojila se svojom kompletnošću u pogledu jedinstva dramske strukture, režije i glumačke igre. Toplina priče i vizuelna atraktivnost bile su objedinjene na najbolji mogući način i tako se ova predstava nedvosmisleno nametnula kao ovogodišnji pobednik.” – stoji u obrazloženju stručnog žirija.

Tokom tri dana trajanja festivala publika je imala priliku pogledati četiri takmičarske predstave.

“Pustolovine Boleta Komete” imaće priliku pogledati i sarajevska publika u okviru pratećeg programa ovogodišnjeg MESS-a krajem septembra, dan prije Sarajeva, predstava će biti izvedena i na sceni BNP-a u Zenici, a dan prije Zenice, predstava će biti izvedena i u Bugojnu.

(MojKontakt)