Magazin 21.03.2023.

Eksplozivni britanski rock-blues trio Five Points Gang u sklopu evropske turneje dolazi u Banjaluku

ČITANJE: 2 minute

Five Points Gang (UK) jedan je od najmoćnijih i najoriginalnijih nadolazećih rock-blues bendova na britanskoj muzičkoj sceni. Nakon zimske turneje u Velikoj Britaniji, dolaze u Evropu na svoju prvu opsežnu turneju sa svirkama u preko 15 zemalja. Five Points Gang održaće svoj premijerni nastup, 29. marta 2023. godine u KSET Pabu u Banjaluci sa početkom u 21 čas gdje će promovisati aktuelni studijski album Wanted.

Debitantski album Wanted objavljen je za Lunaria Records u oktobru 2021. godine i dobio je ogromne pohvale kritike zbog sjajnog pisanja pesama, iznimnog muziciranja i svežeg pogleda na blues.

Joe, Dinho i Thanos preselili su se u London s istim snom, a ovaj slučajni susret trojice već uspješnih muzičara pokrenuo je nevjerojatnu muzičku vezu koja je postala temelj eksplozivnom zvuku koji je već nazvan “redefiniranjem bluesa”.

Dinho je kao session muzičar snimao za velike brendove kao što su Olimpijske igre i Coca-Cola, a Joe je stekao muzičko znanje dok je lutao dubokim jugom Amerike svirajući s W.C. Clarkeom (istim čovjekom koji je otkrio Stevieja i Jimmieja Vaughana). Zajedno sa Thanosom odlučili su da naprave ono što zovu “Muzika iz srca”.

Sa više od 200 hiljada slušalaca koji ih slušaju na radio stanicama i platformama za streaming, i hiljade onih koje su oduševili njihovi neverovatno snažni nastupi uživo, Five Points Gang brzo postaje najuzbudljiviji bend u usponu iz Engleske.

Od ukidanja ograničenja karantina u avgustu 2021., odsvirali su preko 100 koncerata širom Ujedinjenog Kraljevstva, nastupili na 15 festivala i već imaju bukirane dve evropske tuneje u 2023. godini.

Energični trio nadaleko poznat po tome što uvek teraju svoje nastupe do krajnjih granica i uprkos tome što su okupani znojem i umorni od puta, a i publika iscrpljena, svi žele još. Five Points Gang zaista je međunarodni bend – prema rečima jednog recezenta: »Velšanin, Grk i Brazilac uđu u bar … i raznose ga na komadiće!”

Five Points Gang (UK) / KSET Pab, Banja Luka / 29.3.2023

Ulaz 20:00 / Koncert 21:00

Ulaznice:

12 KM – pretprodajna cena (do 29. marta)
16 KM – na dan koncerta

Prodajno mjesto: KSET Pab

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: [email protected] (ime i prezime, kontakt telefon).