Magazin 28.03.2023.

Evropska oznaka kvaliteta Festivalu Dječijeg pozorišta

ČITANJE: 1 minuta

Upravo na Svjetski dan pozorišta, 27. marta 2023. godine, u Dječije pozorište Republike Srpske stigla je zvanična potvrda i priznanje da je Međunarodni festival pozorišta za djecu, dobio evropsku oznaku kvaliteta EuFinder, saopšteno je iz ove ustanove.

Ovim se Festival, koji 22 godine organizuje nacionalni teatar za djecu Srpske, pridružio najboljim evropskim festivalima i postao član evropske festivalske porodice “EFA – Evropska festivalska mreža.

Kako navode, Festival je dobio prestižnu oznaku “EFFE Oznaka – Izuzetni festival” (Evropa za festivale – festivali za Evropu) za 2022 – 2023, koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodno priznanje jedinstvenosti određenog festivala širom Evrope.

“Ova oznaka izdvaja festivale koji, bez obzira na širinu oblasti kojom se bave ili veličinu festivala, nose poseban kvalitet i preporučuje ih Evropska komisija i EFA u poslovnom, kulturnom, finansijskom i turističkom smislu.
EFFE oznaka je etiketa za kvalitet, kreativnost, inovativnost i savremenost koju je osnovala Evropska festivalska asocijacija (EFA) i dodjeljuje se samo najboljim festivalima”, navodi se u saopštenju.

N.M.