Magazin 17.02.2016.

Film “Dedpul” ruši sve rekorde

ČITANJE: 1 minuta
DEDPUL
Film “Dedpul” je za manje od nedjelju dana zaradio više od 284 miliona dolara.

Iako je zabranjen u Kini, a u pojedinim zemljama nije preporučljiv za djecu ispod 17 godina, sa uloženim budžetom od samo 58 miliona dolara za produkciju, tokom prvog vikenda zaradio je 135 miliona u Sjevernoj Americi i nevjerovatniih 260 miliona dolara širom svijeta.

Film “Dedpul” predstavlja savršen primjer kako sa relativno malim budžetom, kakvim filmovi o superherojima raspolažu, može da se ostvari ogromna zarada i dostigne veliki broj gledalaca, ako se “izađe iz standardnog okvira priče o superherojima (što u ovom slučaju predstavljaju humor, seks i nasilje)”.

Dedpul je započeo život kao Vejd Vilson, elitni operativac specijalnih snaga koji je potom postao plaćenik.

Kada je saznao da boluje od neizlječive bolesti, odlučuje da se podvrgne tajnom eksperimentalnom programu zahvaljujući kojem stiče natprirodnu moć isceljenja, i pretvara se u svoj alter ego, Dedpula.

Glavnu ulogu Marvelovog anti-heroja, koji kreće u potragu za čovjekom koji mu je zamalo uništio život, tumači Rajan Rejnolds, a režiju filma potpisuje Tim Miler.

U filmu igra i srpski glumac Stefan Kapičić i to jednog od glavnih likova X-mena Kolosusa. Kapičić je izjavio kako mu je uloga u ovom filmu ostvarenje dječačkog sna i “zlatna medalja” u karijeri.

Pored njih tu su i Morena Bakarin, Ed Skrein, T.Dž.Miler, Ðina Karano i Briana Hildebrand.

(NN)