Magazin 10.03.2016.

Film o Vladi Divljanu: U “Nebeskoj temi” Rundek, Šandorov i Juričić

ČITANJE: 2 minute
vlada-divljan
Svoje učešće u filmu o Vladi Divljanu – “Nebeska tema” potvrdili su Darko Rundek, pijanista i profesor Aleksandar Šandorov, vođa benda “Ljetno kino” Mladen Max Juričić, sastav “Darkwood Dub” i poznati novinar Petar Peca Popović, saopštila je danas producentska kuća “Starhill”.

– Drago mi je i počastvovan sam pozivom da učestvujem u filmu, čija je namjera da izrazi našu ljubav, poštovanje i zahvalnost prema Vladi Divljanu- izjavio je Darko Rundek povodom učešća u filmu.

Šandorov je zajedno sa Divljanom snimio album “Tajni život A. P. Šandorova”, član je grupa Old Stars band i Nevladina organizacija koje su pratile Vladu Divljana i bio je njegov blizak prijatelj.

– Veoma sam ponosan i srećan što ću učestvovati u dokumentarnom filmu o Vladi Divljanu Mladena Matičevića, a takođe u isto vrijeme osjećam i veliku odgovornost jer ću biti dio ostvarenja koje je posvećeno velikanu naše muzike- rekao je Šandorov.

Sa bendom “Ljetno kino” Divljan je objavio dva izdanja (EP “Četiri godišnja doba” i album “[email protected] Kulture”) i nastupao sa velikm uspjehom širom regiona.

– Svi koji nešto radimo u čast Vlade Divljana, činimo to zbog njega ali i zbog nas samih. Pripremajući se za film ‘Nebeska tema’ i za “Koncert u čast najvećeg gospodina rokenrola u stalnoj sam vezi s Vladom, vrlo slično kao kad smo zajedno svirali, jedina razlika je sto nam mail i viber više ne trebaju- istakao je Juričić.

– Opčinio nas je muzikom na zemlji, sada je na redu nebeski film- dodao je vođa sastava “Ljetno kino”.

Popović je primijetio da bi “pravednije bilo da je Vlada učestvovao u filmu o njemu, nego što će on uzeti učešća u filmu o Divljanu”.

Dejan Vučetić Vuča iz popularnog beogradskog sastava Darkwood Dub kaže da je “Nebeska tema” velika čast za taj bend.

– Vlada je bio heroj naše mladosti, jedan od umjetnika koji su svojim radom uticali na nas da se i sami oprobamo u muzici. Nadam se da smo dorasli zadatku- dodao je on.

Uskoro će biti poznat kompletan spisak učesnika koji će biti dio dugometražnog dokumentarnog filma o životu i radu Vlade Divljana.

Scenarista i reditelj filma “Nebeska tema” Mladen Matičević iza sebe ima više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani “Kako postati heroj”, “Run For Life” i film o Arsenu Dediću “Moj zanat”.

O svom novom projektu kaže da će “Nebeska tema” biti “filmska posveta jednom od najvećih heroja njegove mladosti”.

– Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divili, i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada- istakao je Matičević.

Snimanje filma počinje polovinom aprila, a premijera je planirana za jesen.

(B92)