Magazin 18.04.2017.

Folkloraši igrali srcem za Sofiju

ČITANJE: 1 minuta

U okviru obilježavanja Dana opštine, u Kotor Varošu je održan humanitarni koncert u organizaciji Folklornog ansambla “Kotor Varoš” i ansambla “Žubor”, a sredstva su namijenjena za liječenje trogodišnje Sofije Mićević.

Predsjednik Folklornog ansambla “Kotor Varoš” Sanela Popović rekla je da je sinoćnji koncert “Srcem za Sofiju” opravdao očekivanja.

– Kotorvarošani su pokazali da imaju veliko srce. Vjerujemo da će trogodišnja Sofija uskoro otputovati u Ameriku i pobijediti leukemiju sa kojom je počela borbu kao tromjesečna beba, navela je Popovićeva.

Osim članova folklornog ansambla i ansambla “Žubor”, publici su se predstavili mlađa i starija grupa folklorne sekcije Osnovne škole “Sveti Sava” iz Kotor Varoša, Kulturno-umjetničko društvo “Brio-Rudar” iz Maslovara i osmogodišnji virtuoz na harmonici, član ansambla “Žubor” Damjan Drljača.

Popovićeva je uručila zahvalnice učesnicima humanitarnog koncerta čiji su pokrovitelji bili opština Kotor Varoš i Centar za kulturu, sport i informisanje.

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” pokrenula je akciju za pomoć Sofiji da bi se prikupilo 270.000 dolara neophodnih za liječenje u SAD koje bi joj moglo spasiti život, prenose agencije.

(mojabanjaluka.com)