Magazin 01.04.2017.

(FOTO) Banjalučki park za pse u novom ruhu

ČITANJE: 1 minuta

Desetak volontera, vlasnika pasa i entuzijasta okupljenih pod okriljem neformalne grupe građana ”BL Pets” danas su sređivali banjalučki park za pse.

Park za pse nalazi se na Banjalučkom polju, a otvoren je za sve vlasnike i ljubitelje pasa koji žele da svog ljubimca izvedu na sigurno, ograđeno mjesto.

Proljećnoj akciji sređivanja parka odazvali su se uglavnom entuzijasti koji ovdje često dolaze sa psima, a zahvaljujući njima danas su ofarbane klupe, ograda, prepone za igru, kao i inventar parka, počišćeno je smeće i postavljena je tabla sa pravilima ponašanja u parku.

park za pse uredjivanje

Park je sada spreman za igru, ali nekoliko stvari i dalje nedostaje. Jedna od njih je i voda, odnosno česma u blizini, iz koje bi mogle da se napune posudice za vodu, kao i neki zaklon od sunca, makar dok zasađeno drveće ne poraste dovoljno. Ukoliko možete i želite da pomognete, ili samo da budete dio ekipe, više informacija potražite na Facebook stranici BL Pets.

Svesrdnu podršku akciji pružili su i četvoronožni drugari, koji nisu mogli da čiste i farbaju, ali su se zato pobrinuli da moral bude na visokom nivou i da motivacije ne nedostaje.

Psetoljupci – dobrodošli. Obratite pažnju na pravila za korisnike koja se nalazi na samom ulazu i ne zaboravite da počistite za svojim ljubimcem!

park psi

Sređivanje parka pomogao je Pet centar Centrum, kao i veterinarska ambulanta “MIM Coop”.

(Mondo)