Sport 28.09.2016.

(FOTO) Džudo klub “Banja Luka” svim srcem uz Dan RS!

ČITANJE: 1 minuta

Na 10. Međunarodnom ekipnom kupu “Stevan Marković”, nedavno održanom u Univerzitetskoj sportskoj dvorani, rukovodstvo džudo kluba „Banja Luka“ nedvosmisleno je podržalo održani referendum o Danu RS.

– Ovaj jubilarni ekipni kup, na kome je nastupilo osam ekipa u konkurenciji seniora i starijih pionira, svojim održavanjem dan pred referendum o Danu državnosti, dao je punu podršku najvišem demokratskom pravu građana Republike Srpske na odlučivanje o svojoj sudbini – ističu iz džudo kluba „Banja Luka“.

dzudo-klub-banjaluka6

Ovaj klub je na pomenutom turniru pokazao vidan napredak u konkurenciji starijih pionira u odnosu na prethodni kup i u kvalitetnim borbama zasluženo osvojio prvo mjesto u obe starosne kategorije.

dzudo-klub-banjaluka3

Ovu tradicionalnu manifestaciju otvorio je izaslanik predsjednika Organizacionog odbora minstra Dragana Lukača, komandant specijalne jedinice policije Republike Srske Dragan Ribić. Draganu Ribić, član Džudo kluba “Banja Luka” svečano je promovisan u majstora džudoa 1. dan, a trener Dejan Ćup u majstora džudoa 3. dan.

dzudo-klub-banjaluka2

– Demonstracijom tehinka samoodbrane od naoružanih napadača, pripadnici specijalne jedinice policije pokazali su visok stepen profesionalne obučenosti, poslavši poruku svima o spremnosti da se suprotstave bilo kakvom nasrtaju terorista i neprijatelja Republike Srpske – istakli su iz kluba.

dzudo-klub-banjaluka1
dzudo-klub-banjaluka5

Pinkova zvezda i kandidat za odbornika liste SNSD na rednom broju 30, inače član kluba i nosilac braon pojasa, Dalibor Ćup, imao je muzički nastup i uručio zlatne medalje i pehar seniorskoj ekipi DžK “Banja Luka”.

dalibor-i-zoran-cup