Magazin 10.10.2016.

(FOTO) Ljubimci prošetali “Akvanom”

ČITANJE: 1 minuta

Kinološko društvo Banjaluka proteklog vikenda u vodenom parku “Akvana” organizovalo je 23. saveznu izložbu pasa svih rasa.

Prijavljeno je bilo 215 pasa, a učesnici su dolazili iz država bivše Jugoslavije, kao i iz Mađarske, Italije, Švajcarske, Austrije, Njemačke…

Sonja Lisicin iz Pančeva došla je sa mužjakom sibirskim samojedom starim četiri i po mjeseca da se prvi put predstavi na ovoj izložbi.

“Skoro svake nedelje posećujem razne izložbe posvećene psima, koje se organizuje širom Srbije, regiona ili inostranstva. Veoma mi se dopada otvoreni prostor na kom je organizovana banjalučka izložba, kao i stručni sudijski tim koji učestvuje u ocjenjivanju pasmina”, kazala je Lisicinova.

Duško Pejaković iz Banjaluke odnedavno se bavi uzgojem pasa, a kako kaže, planira uskoro da se posveti ozbiljnom uzgoju kane korso pasmine.

“Vrlo uspješno organizujemo savezne izložbe pasa svih rasa. Ovo nam je već 23. jesenjska izložba pasa, koju već tradicionalno organizujemo pred kraj sezone. Trudimo se da uz dobar sudijski žiri napravimo jednu pozitivnu priču“, kazao je Bogoljub Novaković, direktor izložbe.

Pomoć u organizaciji dali su Kinološki savez RS i Kinološki savez BiH.

ljubimci-akvana1
ljubimci-akvana2
ljubimci-akvana3

(nezavisne.com)