Magazin 14.03.2017.

(FOTO) Spojili ugodno i korisno: Supružnici iz Banjaluke prave najljepše slatkiše

ČITANJE: 3 minute

U vremenu kada samo najhrabriji odluče da započnu neki samostalan posao, a svoje usluge ili prozvode predstave služeći se isključivo društvenim mrežama, upoznali smo Ivanu i Milana, mladi bračni par iz Banjaluke koji se bavi pravljenjem ukusnih slatkiša, savršenih i za najprefinjenije nepce. 

“Koala kolač” naziv je slatke, kreativne radionice u kojoj svakodnevno nastaju  slatkiši koji vas prvo očaraju izgledom, a zatim ostave bez daha ukusom.

Milan je po zanimanju kuvar i deserti su mu oduvijek bili ljepša strana kulinarstva. Ivana je na početku bila okupirana promocijom i komunikacijom sa kupcima, ali je vremenom, uz pomoć supruga, otkrila da i sama uživa u kreiranju kolačića i poslastica.

Iako su im po pitanju slatkiša ukusi različiti, to im ne pravi problem, već naprotiv – olakšava im organizovanje posla.

-Milan je lud za crnom čokoladom, ja za bijelom, on voli mafine, ja makaronse. Kada pravimo narudžbe podijelimo se tako da svako od nas pravi ono što više voli, priča Ivana i dodaje da im je na prvom mjestu ukus kolača, mada mnogo pažnje pridaju i izgledu.

Od velikog broja slatkiša koje pripremaju, kao najljepši izdvajaju desert u čaši od tri vrste čokolade, iako Banjalučani najviše naručuju svjetski popularne makaronse.

O započinjanju posla su dugo razmišljali, a konačna odluka je pala nakon njihovog vjenčanja.

-Imali smo slatki sto u kojem su gosti uživali i sladili se prije svadbene torte. Ispostavilo se da je upravo taj kutak bio estetski najprivlačniji od svih dekoracija koje smo pripremili, ispričala je Ivana.

Ovaj uspješni par ističe da im, pored zadovoljstva, posao donosi i zaradu sasvim dovoljnu za neke osnovne stvari.

-Od bilo kog posla na početku je teško živjeti. Potrebno je mnogo truda i ulaganja kako bi se ideja realizovala, a put od ideje do zadovoljne mušterije je ulaganje koje se isplati na duge staze. Sad već imamo više narudžbi, pa u skladu s tim i u bližoj budućnosti planiramo krupnije korake koji će donijeti veću zaradu, ističu oni.

Što se tiče recepata, pronalaze ih na internetu, ili ih smišljaju sami. Ovom prilikom, za Banjaluka.net, ispričali su da poznate makaronse prave od bademovog brašna koje sami prave, pa iako recepti nisu tajna rijetko ko se upušta u taj proces, nego ih naruči.

-Makaronsi su lijepi na oko, a još ljepši kada se probaju. Za sada su nam oni broj jedan kada su narudžbe u pitanju, istakla je Ivana.

Na pitanje “Šta je tajna dobrog kolača?”, otkrili su nam da je najvažniji sastojak strpljenje.

-Da bi kolač bio perfektan, potrebno je strpljenje. Ono je ključno u cijelom procesu, od čekanje narudžbi, zatim između nas dvoje kao „kolega“ dok radimo, za ljude koji nisu pretjerano kulturni kada komuniciraju s nama u vezi kolača, i mnoge druge situacije koje nas prate kroz ovaj posao.

Za kraj su nam otkrili i tajnu uspjeha.

-Smatram da uspjeh dođe sam kada je prisutna ljubav prema poslu i nesebična posvećenost. Dio uspjeha leži i u tome što se mi super zabavljamo dok radimo. Od samog početka napravili smo sebi takvu atmosferu i uvijek nam je zanimljivo, zaključila je Ivana.

U nastavku pogledajte fotografije slatkiša iz “Koala” radionice, i imajte na umu da će vas vrlo vjerovatno “spopasti” velika želja za slatkim!

(Banjaluka.net)