Magazin 22.02.2018.

(FOTO) Svi ujedinjeno za Borac na donatorskoj večeri

ČITANJE: 3 minute

Donatorsko veče “Zajedno za Borac” okupilo je bivše i sadašnje sportiste, političare i privrednike, a svi su se ujedinili kako bi pomogli i podržali nekadašnjeg šampiona Evrope Rukometnog kluba Borac M:tel na putu ka starim stazama slave.

Donatorskoj večeri u Kristalnoj sali hotela “Bosna” prisustvovali su Milorad Dodik, predsjednik RS, Željka Cvijanović, premijerka RS, Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, te druge ličnosti iz javnog, političkog, privrednog i sportskog života, a među specijalnim gostima bio je legendarni Borčev golman i osvajač olimpijske medalje Abas Arslanagić.

Donatorskoj večeri trebalo je da prisustvuje i legendrani Veselin Vujović, ali je sjajni stručnjak bio spriječen pa je poslao telegram podrške “crveno-plavima”.

Iz kabineta Predsjednika Republike Srpske izdvojeno je 50.000 maraka za banjalučki klub.

“Rukometni klub zaslužuje podršku lokalne zajednice i RS. To je klub bogate tradicije i osvajač evropskih titula. Iznjedrio je olimpijskog pobjednika i sada krećemo u rehabilitaciju kluba. Borac treba ponovo da zauzme svoje mjesto u regionalnim i evropskim takmičenjima”, rekao je Dodik.

Cvijanovićeva je istakla da je i Vlada RS Banjalučane podržala sa 50.000 KM.

“Borac je jedno od obilježja grada Banjaluke. Vlada je na ovaj način još jednom pokazala da podržava sport i tako će biti i u budućnosti”, kazala je predsjednica Vlade RS.

Radojičić je naglasio da je Borac M:tel pronosio slavio Banjaluke širom Evrope te da se nada da će to opet činiti.

“Grad je uvijek podržavao i podržavaće klub. Borac je jedan od klubova koji dobijaju najviše od grada i ove godine bi trebalo da dobije oko 113.000 KM”, rekao je Radojičić.

Želja čelnika aktuelnog šampiona BiH je da unaprijede klub u poslovnom i sportskom smislu.

“Veoma smo zadovoljni jer su došli svi bitniji ljudi u Banjaluci i Republici Srpskoj. Zadovoljni smo donacijama, ali ne bih sada govorio o cifri. Ova podrška nam je vjetar u leđa i još jednom se potvrdilo da smo na dobrom putu da organizaciono podignemo klub na viši nivo”, rekao je Vladimir Branković, direktor Borca.

Tokom večeri prisjetili smo se početaka i slavnih trenutaka banjalučkog kluba, a predstavljeni su i planovi za budućnost koji bi trebalo “donesu” Arenu Borac.

U dvorani “Borik” večeras će biti održan koncert grupe “Psihomodo pop” iz Zagreba, bendova iz Beograda “Bad Copy” i “Irie FM”, te banjalučkih “Tupas mene” i “Sopot”, a prihod sa koncerta namijenjen je Rukometnom klubu Borac. Troškove organizacije ovog događaja pokrivaju sponzori: kompanija “M:tel”, Komercijalna banka, “Banjalučka pivara” i “Prointer”.

Od prodaje ulaznica za koncert i sponzora prikupljeno je 40.000 KM.

Pehar ponovo kod kuće
Pehar šampiona Evrope ponovo je u Banjaluci, a iz RK Borac M:tel zahvalili su RK PPD Zagreb što im je ustupio pehar povodom donatorske večeri i velikog koncerta “Zajedno za Borac.” Borac je bio prvak Evrope 1976.

(Nezavisne)