Magazin 22.03.2017.

Francuski šansonjer Benjamin Piat dolazi u Banjaluku

ČITANJE: 1 minuta

Francuski šansonjer Benjamin Piat gost je na “Danima frankofonije u BIH 2017.” u sklopu kojih će održati koncert u banjalučkom kafe baru Eklektik u subotu 25. marta, sa početkom u 21h.

Koncert organizuju Ambasada Francuske i Francuski institut u BIH u saradnji sa kafe barom Eklektik.

Benjamin Piat je francuski tridesetogodišnji pjevač koji postaje sve popularniji i slušaniji širom svijeta. Na koncertu će predstaviti svoj drugi album “Lijepi bijeg“ koji je urađen u ambijentu šik swing šansona sa elegantnim aražmanima za koje je zaslužan Sebastian Martel (potpisnik aranžmana poznatih francuskih izvođača).

Iza sebe ima više od 350 koncerata širom Francuske, ali i u svijetu. Već od prvog albuma „Muzička kutija“ sarađivao je sa mnogin velikim muzičarima: B. Roy (harmonikaš Manu Chao), La Ruda, Tete, Anis i Oldelaf.

O njegovim pjesmama „Markiza“ i „Vijest“ pisalo je 18 svjetskih medija u Boliviji, Grčkoj, Meksiku, Poljskoj, Kanadi, Australiji… Nakon što je predstavio svoj novi album u Kazahstanu, Sjevernoj Africi, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj i Laosu, dolazi i kod nas.
Na koncertima koje će održati u Banjaluci, Sarajevu i Zagrebu uz njega će nastupati gitarista Richard Panvert.

Ulaz na koncert u banjalučkom kafe baru „Eklektik“ je slobodan. Više informacija o ovom događaju možete naći na Facebook stranici Eklektik.