Magazin 29.02.2016.

Francuskinja na sudu zbog držanja 113 mačaka

ČITANJE: 1 minuta
macke
Na sudu u istočnoj francuskoj regiji Vosges počelo je suđenje ženi koja je u kući držala 113 mačaka, a borci za zaštitu životinja je tuže da ih je zlostavljala držanjem u neadekvatnim uslovima, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Francuski list “L'Est Republicain” javlja da je održano prvo ročište suđenja ženi čiji identitet nije otkriven, a u čijoj kući su u gradiću Remiremontu volonteri lokalnog udruženja za zaštitu životinja pronašli 113 mačaka.

Slučaj je otkriven prije osam mjeseci kada je žena zbog neplaćanja kirije morala napustiti kuću u kojoj je stanovala, a volonteri su preuzeli brigu o njenim mačkama. Mačke su bile neuhranjene i većina njih je uginula nedugo nakon što su iz zapuštene i neuredne kuće zbrinute u centar za brigu o mačkama.

Nakon što su otkrili da su mačke držane u neuslovnoj kući i da niti jedna nije bila vakcinisana, članovi udruženja su podnijeli tužbu protiv žene koja ih je držala.

Neimanovana tužena je negirala optužbe koje joj se stavljaju na teret i tvrdi da je mjesečno za hranu i potrebe mačaka izdvajala po 750 evra.

Sud bi u ovom slučaju presudu trebao donijeti 17. marta.

(AA)