Magazin 16.07.2016.

Frizerka bajkerka motorom ide i do mušterija

ČITANJE: 2 minute

Miris benzina i vjetar u kosi već deset godina u stopu prate Slađanu Ćerketu (27) iz Laktaša, jedinu članicu Moto-kluba “Škorpion”, koja obožava motore.

Ona je po struci frizerka, koja za sebe voli da kaže da je frizerka na motoru, jer na njemu, zbog potreba posla, mušterijama dolazi na kućni prag.

Ova djevojka zaljubljena u motore te adrenalinske dvotočkaše počela je voziti zahvaljujući bratu.

“Gledajući tatu i brata kako voze motore, kada sam završila srednju školu, javila mi se želja da i ja naučim voziti motor. Majka se tome baš protivila, jer joj je to bilo neshvatljivo i opasno za jednu žensku osobu”, priča Ćerketa za “Nezavisne”.

Od kada je prvi put sjela na motor, zaljubila se u tu vožnju, a svaki propušteni moto-skup koji se održava u zemlji je rastuži. Za deset godina provedenih na motoru, ova bajkerka nije zabilježila nijedan pad niti povredu.

“Svakog vikenda u toku godine održavaju se motorijade ili zimski partiji, koje, kada imam slobodnog vremena, često posjećujem. Kako nemam dovoljno snage u rukama da podignem motor i izvodim kojekakve vratolomije na motorima kao što rade moji prijatelji bajkeri, ja se na moto-susretima takmičim u sporoj vožnji, čiji je cilj da se od starta do cilja stigne što sporije na motoru bez upotrbe nogu”, kaže Ćerketa.

Ova djevojka voljela bi kada bi bilo više bajkerki na moto-skupovima.

“Na moto-susrete dolazi dosta djevojka i prijateljica bajkera, ali nijedna od njih ne vozi motore, izuzev ako nisu neki skuteri. Bilo bi lijepo kada bi se još koja bajkerka pojavila na moto-skupovima pored mene. Biti žensko i voziti motor danas nije nešto čudno”, ističe Ćerketa.

Kada ne učestvuje na moto-skupovima, ova frizerka na motoru ide od kuće do kuće i frizira komšije.

“Mušterije me često zovu da ih dođem kući privatno šišati, pa se većina od njih iznenadi kada me vide na motoru. Mnogo ljudi u Laktašima zna da sam frizerka, ali njih mnogo ne zna da sam bajkerka”, kaže Ćerketa.

Koliko je ljubav prema motorima urezna u njeno srce, govori i činjenica da je prije nekoliko godina od oca kupila motor, koji je on htio da proda. Sa godinama provedenim na motorima naučila je popravljati i sitne kvarove, a za one velike brinu se tata, brat i drugi motoristi. U međuvremenu i njena majka se pomirila s tim da joj je kćerka bajkerka.

“Na motoru danas znam često provozati mamu i djeda. Članovi MK ‘Škorpion’ su me dobro prihvatili. Već sam dvije godine članica kluba, nikada me nisu nazivali pogrdnim imenima i rekli nije ovo za tebe”, kaže Ćerketa.

Slađana tranutno vozi suzuki GN 125, a jednog dana voljela bi u svom vlasništvu da ima suzuki GSX-R600.

(nezavisne.com)